Tiruri de artilerie în Ucraina: Centrul oraşului Doneţk, BOMBARDAT

Centrul Doneţkului a fost din nou bombardat de militarii ucraineni. La locul incidentului s-au deplasat ambulanţe şi echipe de salvare. Nu există încă date exacte în legătură cu eventualele victime şi daune materiale.

02 oct. 2014, 14:21
Tiruri de artilerie în Ucraina: Centrul oraşului Doneţk, BOMBARDAT

Un incendiu puternic a izbucnit pe aeroportul local. Potrivit forţelor de autoapărare, arde un depozit de materiale carburanţi şi lubrifianţi. Un centru comercial din zonă a  fost, de asemenea, bombardat.

Acest bombardament este primul care a vizat centrul oraşului Doneţk după semnarea, la 5 septembrie, la Minsk, a armistiţiului de încetare a focului. El are loc la o zi după bombardamentele care au ucis zece civili la periferia Doneţkului, în apropierea aeroportului controlat de armata ucraineană.

Într-un comunicat, Primăria a precizat că mai multe obuze au căzut în centrul oraşului în jurul orei 18.00 locală (15.00 GMT), dintre care unul a atins un centru comercial. Un altul a căzut pe un depou de autobuze, însă nu a explodat, potrivit Agerpres.

Atacul are loc pe fondul luptelor intense care au loc de la începutul săptămânii în jurul aeroportului din Doneţk, după o perioadă de acalmie constatată începând din 20 septembrie şi a noilor negocieri de pace de la Minsk în vederea instituirii unei zone-tampon între armata ucraineană şi rebeli.

Miercuri, zece persoane au fost ucise în bombardamente la Doneţk după ce un proiectil a lovit un microbuz, iar un obuz a căzut în apropiere de o şcoală, a anunţat administraţia regională

În pofida agravării situaţiei în Doneţk, premierul republicii, Aleksandr Zaharcenko, a declarat că este dispus să colaboreze în continuare cu Kievul în privinţa schimbului de ostatici. Însă a subliniat că tot ce se întâmplă poate să influenţeze negativ procesul de negocieri de la Minsk.