Tiruri de rachete asupra oraşului Tel Aviv. Raiduri MORTALE în Fâşia Gaza

Rachetele au fost distruse deasupra oraşului Tel Aviv, potrivit televiziunii israeliene, care a prezentat imagini cu sfere de foc pe cerul nopţii.

12 iul. 2014, 19:53
Tiruri de rachete asupra oraşului Tel Aviv. Raiduri MORTALE în Fâşia Gaza

Tiruri cu rachete trase din Fâşia Gaza au vizat sâmbătă seară capitala economică a Israelului, Tel Aviv, a informat armata, în timp ce postul naţional de televiziune a dat asigurări că proiectilele au fost ‘interceptate’, transmite AFP.

Rachetele au fost distruse deasupra oraşului Tel Aviv, potrivit televiziunii israeliene, care a prezentat imagini cu sfere de foc pe cerul nopţii.

Raiduri aeriene în Fâşia Gaza. 16 morţi

Şaisprezece palestinieni au fost ucişi sâmbătă seară în urma unor noi lovituri ale aviaţiei israeliene în Fâşia Gaza, ridicând la 46 numărul persoanelor decedate în cursul acestei zile, cea mai sângeroasă după declanşarea noului conflict dintre Israel şi mişcarea Hamas, scrie AFP.

‘Cel puţin 15 palestinieni şi-au pierdut viaţa într-o lovitură israeliană în cartierul Touffah din oraşul Gaza care a distrus un imobil şi o moschee’, a făcut cunoscut purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgenţă, Ashraf al-Qoudra.

În total, 35 de persoane au fost rănite în acest atac, în timp ce un alt palestinian a fost omorât în sudul enclavei, la Rafah.

În paralel, forţele israeliene au anunţat într-un comunicat că îi îndeamnă pe locuitorii din nordul Fâşiei Gaza să îşi părăsească locuinţele în perspectiva unor noi lovituri.

Armata ‘va transmite mesaje rezidenţilor din nordul Fâşiei Gaza în care le cere să evacueze locuinţele pentru propria lor securitate şi subliniază pericolul pentru aceştia de a sta în vecinătatea Hamas’, mişcarea palestiniană care deţine controlul asupra enclavei, potrivit documentului citat.

La rândul său, Hamas a tras în cursul serii o nouă salvă de rachete în direcţia oraşelor Tel Aviv şi Ierusalim, precum şi a Cisiordaniei ocupate, fără să se înregistreze victime.

În total, 151 de palestinieni şi-au pierdut viaţa, iar peste o mie au fost răniţi în raidurile aviaţiei israeliene după declanşarea, marţi, a operaţiunii ‘Protective Edge’ (Limita de protecţie).