Toader către Lazăr: Aţi dat o declaraţie absolut neinspirată cu privire la înfiinţarea secţiei de anchetare a magistraţilor

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a susţinut marţi, la şedinţa CSM, că procurorul general al României, Augustin Lazăr, a făcut o declaraţie "absolut neinspirată" în cazul secţiei de anchetare a magistraţilor.

RomaniaTV.net
27 feb. 2018, 13:31
Toader către Lazăr: Aţi dat o declaraţie absolut neinspirată cu privire la înfiinţarea secţiei de anchetare a magistraţilor

„Critici vehemente au fost formulate cu privire la modificările legislative, modificări dovedite ulterior a fi constituţionale. Toată lumea, dar absolut toată lumea a protestat, a contestat soluţia înfiinţării acelei direcţii devenită secţie de anchetă a presupuselor fapte comise de către magistraţi indiferent de natura lor. Să nu se se supere domnul Lazăr, dar a dat o declaraţie absolut neinspirată când a spus că dacă DNA nu mai anchetează corupţia magistraţilor, DNA rămâne fără obiectul muncii, am citat aproape cuvânt cu cuvânt. Ori, nu cred că a vrut să spună că fenomenul de corupţie e în rândul magistraţilor şi trebuie să combată DNA, pentru că sunt puţine astfel de fapte şi este de înţeles, pentru că în corpul magistraţilor 7.000 cât sunteţi să exercite puterea, autoritatea judecătorească, dar o exercitaţi dumneavoastră 7.000 de specialişti cu drept la carieră, că legiuitorul şi executivul, indiferent care parte, îşi exercită competenţele ciclic cu un ciclu scurt, cinci ani la preşedinte, patru ani la Parlament, patru ani la Guvern, dacă nu şi mai scurt”, a spus Toader.

El a afirmat că, ulterior, CCR a afirmat că direcţia devenită secţie „este în regulă”.

„Eu, sigur, m-am abţinut din foarte considerente, dar nu este singura soluţie care vehement a fost criticată, ulterior Curtea a spus că este în regulă, este constituţională”, a spus ministrul Justiţiei.

Citeşte şi: Şedinţa CSM de revocare a şefei DNA. Kovesi: Aceste motive sunt nereale. Toader: Rezultatul este previzibil