Toader: Comisia de la Veneţia nu a luat în discuţie modificările survenite prin OUG pentru modificarea legilor Justiţiei

În condițiile în care Comisia de la Veneția a criticat dur legile justiției, iar președintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, pe Facebook, că Comisia de la Veneţia nu a luat în discuţie modificările survenite prin OUG pentru modificarea legilor Justiţiei.

RomaniaTV.net
22 oct. 2018, 08:37
Toader: Comisia de la Veneţia nu a luat în discuţie modificările survenite prin OUG pentru modificarea legilor Justiţiei

UPDATE. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a dat luni pe Facebook un nou răspuns ”celor care nu vor să priceapă”, precizând că nu poţi să te declari împotriva pensionării anticipate a magistraţilor la 20 de ani de activitate, dar şi împotriva OUG pentru modificarea legilor Justiţiei.

Răspuns pentru cei care nu vor să priceapă: Nu poţi să te declari împotriva pensionării anticipate a magistraţilor la 20 de ani de activitate, dar şi împotriva OUG fără de care soluţia legislativă ar fi intrat în vigoare în ziua următoare!”, a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Ministrul Justiţiei a postat luni pe Facebook un al doilea mesaj referitor la Comisia de la Veneţia, în care afirmă că un membru titular al comisiei „nu poate să vorbească în numele Guvernului din care, eventual face parte:, la final, el făcând acelaşi anunţ ca la precendetul mesaj, conform căruia postarea va fi ştearsă.

„Răspuns pentru cei ce nu vor să înţeleagă: Un membru titular al Comisiei de la Veneţia nu poate să vorbească în numele Guvernului din care, eventual face parte – în caz contrar, ar participa într-o dublă calitate!”, scrie Toader într-o a doua postare, luni.

Ca şi precedenta, şi aceasta se încheiea cu anunţul conform căruia mesajul va fi şters peste o oră.

Anterior, ministrul Tudorel Toader postase următorul mesaj:

„Răspuns pentru cei ce nu vor să înţeleagă: Comisia de la Veneţia nu a luat în discuţie modificările survenite prin OUG pentru modificarea legilor justiţiei. Un astfel de aviz ar urma să fie adoptat la plenara din decembrie 2018!”, a scris ministrul Justiţiei pe Facebook.

La finalul mesajului, Tudorel Toader spune: „PS – mesajul va fi şters peste o oră!”.