Toader: Dacă Horodniceanu va mai dori un mandat, să se înscrie la concurs

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat vineri că Daniel Horodniceanu trebuie să se înscrie în procedura de selecţie dacă va mai dori un mandat la conducerea DIICOT.

RomaniaTV.net
16 mart. 2018, 20:34
Toader: Dacă Horodniceanu va mai dori un mandat, să se înscrie la concurs

„Eu am vorbit recent cu domnul procuror Horodniceanu. Nu am abordat acest subiect, pentru că dacă va mai dori un mandat, calea este de înscriere în competiţia publică şi nu de desemnare (…) fără o procedură publică de selecţie”, a declarat Toader, potrivit Agerpres.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a admis solicitarea lui Daniel Horodniceanu de a reveni la DIICOT Iaşi după încetarea mandatului de procuror-şef al acestei structuri.

„Secţia pentru procurori a CSM a hotărât continuarea activităţii în cadrul Serviciului teritorial Iaşi din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a domnului procuror Daniel Constantin Horodniceanu, după încetarea mandatului în funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, începând cu data de 19.05.2018”, se arată în minuta deciziei.

Mandatul lui Daniel Horodniceanu la şefia DIICOT încetează în luna mai, iar ministrul Justiţiei este cel care poate propune reînnoirea mandatelor procurorilor-şefi.