Toader, despre motivarea CSM: Ce a susţinut doamna Kovesi au cosmetizat şi au zis „este bine aşa”

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, consideră că argumentele conţinute în motivarea avizului negativ dat de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) la propunerea sa de revocare a procurorului şef al DNA reproduc "în oglindă" susţinerile Laurei Codruţa Kovesi.

RomaniaTV.net
16 mart. 2018, 21:30
Toader, despre motivarea CSM: Ce a susţinut doamna Kovesi au cosmetizat şi au zis „este bine aşa”

„Convingerea mea este că CSM-ul practic a luat cele 20 de puncte prezentate de mine, a luat răspunsurile procurorului şef, le-a sucit, le-a cosmetizat, le-a schimbat un pic modul de prezentare şi le-a luat de bune, în rest nu a făcut absolut nimic. (…) Am citit şi eu cu atenţie toate răspunsurile la cele 20 de puncte, ele sunt în oglindă, sunt în oglindă, adică ce a susţinut doamna Kovesi, CSM-ul a cosmetizat şi a zis da, este bine aşa”, a declarat Toader vineri, la Antena 3, potrivit Agerpres.

Avizul negativ privind propunerea de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA a fost motivat şi înaintat decidenţilor, a anunţat, vineri, Secţia pentru procurori a CSM.

Citeşte şi Tudorel Toader: În calitate de ministru voi solicita desecretizarea protocoalelor dintre DNA şi SRI

„În urma avizului nefavorabil privind propunerea ministrului Justiţiei de revocare a doamnei Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că hotărârea nr. 52 din 27 februarie 2018 a fost motivată şi înaintată decidenţilor pentru a dispune măsurile legale”, a informat CSM într-un comunicat de presă.