Toader: Procurorul general se află într-o gravă eroare, plasând justiţia, una dintre cele trei puteri, în afara puterilor statului

Publicat: Duminică, 16 Septembrie 2018 19:24 // Actualizat: Duminică, 16 Septembrie 2018 19:24 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, afirmă că procurorul general "se află într-o gravă eroare, plasând justiţia, una dintre cele trei puteri, în afara puterilor statului, deasupra acestora". El spune că, dacă una dintre cele trei puteri îşi încalcă limitele constituţionale, CCR soluţionează conflictele de natură constituţională. "În condiţiile în care puterea judecătorească a fost parte a unor astfel de conflicte, este lesne de înţeles că nu îşi poate judeca propria cauză", adaugă Toader.

"Să ne cunoaştem şi să ne respectăm competenţele! Procurorul general ne transmite faptul că «justiţia este capabilă să îşi îndeplinească rolul de a menţine echilibrul puterilor în stat»! Procurorul general se află într-o gravă eroare, plasând justiţia, una dintre cele trei puteri, în afara puterilor statului, deasupra acestora!", scrie ministrul Justiţiei pe Facebook, duminică seară.

El adaugă că, în ipoteza în care una dintre cele trei puteri îşi încalcă limitele constituţionale, echilibrul se restabileşte de către CCR, prin soluţionarea conflictelor juridice de natură constituţională.

"În condiţiile în care puterea judecătorească a fost parte a unor astfel de conflicte, este lesne de înţeles că nu îşi poate judeca propria cauză!", mai scrie Toader.

Citeşte şi:  Augustin Lazăr, despre ultimele evoluţii din justiţie: "Magistratura rezistă la presiuni"

Procurorul general, Augustin Lazăr, a transmis, duminică, un mesaj în care susţine că ”tânăra magistratură din România a ajuns la maturitatea şi profesionalismul care-i permit să reziste la presiuni şi influenţe exterioare” şi afirmă că independenţa magistraţilor este ”o necesitate”, nu un privilegiu. În plus, Lazăr susţine că ”magistraţii sunt obligaţi să apere independenţa justiţiei ca pe o garanţie pentru societate”.
 
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Augustin Lazăr Ministerul Justiţiei Tudorel Toader
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7081
RON
24 Jan
noapte 1 °
zi 1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H