Toate spitalele din ţară, controlate de Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat, luni, că toate spitalele din ţară vor fi controlate, în perioada 10-15 decembrie, de Direcţiile de Sănătate Publică, iar pe baza rezultatelor vor fi făcute planuri de măsuri, care vor fi prezentate în 19 decembrie, în videoconferinţă.

RomaniaTV.net
09 dec. 2013, 12:30
Toate spitalele din ţară, controlate de Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică

Ministrul Eugen Nicolăescu a precizat că, în perioada 16-18 decembrie, secretarii de stat Raed Arafat şi Adrian Pană, precum şi secretarul general, care vor coordona întreaga activitate de verificare a spitalelor, vor elabora planuri de măsuri pentru evaluarea capacităţii din perioada 24 decembrie 2013 – 6 ianuarie 2014.

Potrivit Medaiafax, aceste planuri vor fi prezentate, în 19 decembrie, în videoconferinţă, tututor celor interesaţi, respectiv prefecţi, directorii Direcţiilor de Sănătate Publică, coordonatorilor din domeniul medical din cadrul Consiliilor Judeţene, managerilor de spitale, reprezentanţilor Colegiului Medicilor, ai Colegiului Farmaciştilor.

Ministerul Sănătăţii a făcut o anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, după ce chirurgul Dan Oprea a acuzat public subfinanţarea, lipsa medicamentelor şi a materialelor sanitare din spital, dar şi neimplicarea autorităţilor care au ales să reabiliteze termic spitalul, în loc să asigure materialele sanitare necesare.

Citeşte şi: Managerul Spitalului Judeţean Ploieşti şi-a dat demisia

Unii pacienţi ai Institutului Oncologic Bucureşti au fost puşi, vineri, în faţa unei situaţii de criză: nu puteau face tratament citostatic, întrucât nu exista ser fiziologic, iar unitatea nu mai avea nici antibiotice, leucoplast şi comprese.

Citeşte şi: Şeful CJ Prahova a aflat din presă despre problemele de la Spitalul de Urgenţă Ploieşti