Tokes:Autonomia se va realiza cu consecvenţă, dacă nu vor fi „obstrucţionişti” în rândul maghiarilor

Tokes Laszlo se declară convins că autonomia se va realiza dacă reprezentanţii comunităţii maghiare îşi vor urmări consecvenţi scopurile şi dacă nu vor exista "obstrucţionişti" printre maghiari.

RomaniaTV.net
24 nov. 2012, 14:16
Tokes:Autonomia se va realiza cu consecvenţă, dacă nu vor fi „obstrucţionişti” în rândul maghiarilor

Preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania, europarlamentarul Tokes Laszlo, a declarat, sâmbătă, la Sfântu Gheorghe, jurnaliştilor prezenţi la mitingul pentru autonomie, că reprezentanţii comunităţii maghiare ştiu că dacă îşi vor urmări consecvenţi scopurile vor obţine rezultate.

„Noi avem convingerea că dacă ne urmărim cu consecvenţă scopurile privind autodeterminarea, autoguvernarea, autonomia, vom reuşi, numai să nu avem obstrucţionişti în rândurile maghiarilor”, a spus Tokes.

Preşedintele CNMT a adăugat că maghiarii vor decide ei înşişi în cauzele care îi privesc, respectând integritatea României.

„Noi respectăm integritatea României, dar vrem să decidem noi înşine în cauzele care ne privesc, în privinţa sorţii comunităţii maghiare din România. (…) Sunt sigur că această revendicare va fi înţeleasă de partea românească şi că în urma dialogului româno-maghiar se vor obţine rezultate”, a afirmat Tokes, adăugând că se va crea un program de acţiune privind lupta pentru autonomie, care va include paşii necesari pentru obţinerea unui rezultat.

Peste trei mii de persoane au participat, sâmbătă, la mitingul organizat la Sfântu Gheorghe de PPMT pentru autonomia Ţinutului Secuiesc.