Tomac: PMP a pregătit textul unei moţiuni de cenzură şi va discuta cu toţi parlamentarii pentru depunerea şi votarea acesteia

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a anunţat, luni, că partidul său a pregătit textul unei moţiuni de cenzură şi va discuta cu toţi parlamentarii pentru depunerea şi votarea acesteia şi căderea Guvernului Dăncilă.

RomaniaTV.net
03 sept. 2018, 13:45
Tomac: PMP a pregătit textul unei moţiuni de cenzură şi va discuta cu toţi parlamentarii pentru depunerea şi votarea acesteia

„PMP a pregătit o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. ca partid de opoziţie, suntem obligaţi să acţionăm într-o perioadă în care ţara este sufocată de apocalipsa pestei porcine, iar Guvernul doarme sau chefuieşte pe litoralul Mării Negre. De asemenea, considerăm că românii nu pot uita mineriada lui Iliescu, dar iată că pe 10 august am avut mineriada lui Dragnea, iarăşi un motiv temeinic pentru a trimite acest Guvern acasă. Au fost agresaţi cetăţeni nevinovaţi iar guvernul se îneacă în minciună. Sunt două motive puternice pentru care am pregătit acest document şi îl vom trimite tuturor parlamentarilor aflaţi în opoziţie, dar şi la putere. (…) Vom acţiona cu toată seriozitatea încercând să convingem fiecare parlamentar că merită să depunem această moţiune de cenzură”, a declarat Eugen Tomac, la Parlament, potrivit news.ro.

El şi-a declarat convingerea că PMP va strânge semnăturile necesare pentru depunerea moţiunii de cenzură.

Conform Constituţiei, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii. Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere. Dacă moţiunea de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea în Parlament.