Tomac: PMP susţine moţiunea de cenzură anunţată de PNL. Liberalii fac un joc de imagine

Preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac a declarat că partidul pe care îl reprezintă va susţine moţiunea de cenzură anunţată de PNL, dar îi acuză pe liberali că fac un joc de imagine şi şi-a exprimat nemulţumirea faţă de reticenţa acestora în ceea ce priveşte dialogul cu Traian Băsescu.

RomaniaTV.net
14 nov. 2017, 09:59
Tomac: PMP susţine moţiunea de cenzură anunţată de PNL. Liberalii fac un joc de imagine

”Dacă ni se vor solicita semnăturile pentru motiune, o vom susţine. Mi se pare însă doar un joc de imagine al PNL, atâta timp cât nu există o voinţă fermă în a da jos Guvernul PSD – şi aceasta se poate observa prin reticenţa în ceea ce priveşte dialogul cu preşedintele Băsescu şi PMP”, a declarat Eugen Tomac pentru News.ro.

Preşedintele executiv al PMP le reproşează celor de la PNL că vor să dărâme Guvernul fără a propune un nume de premier ca alternativă.

”Noi avem compartiment de partid serios de opoziţie. Acum câteva luni, când puteam crea o majoritate antiPSD am propus şi un candidat la funcţia de premier în persoana colegului Siegfried Muresan. Colegii din PNL nu au utilizat această oportunitate uriaşă pe care a avut-o opoziţia. Astăzi însă vin şi spun că avem nevoie de un alt Guvern. Cine este însă premierul pe care trebuie să-l susţinem? Vrem mai multă claritate şi coeziune, nu doar jocuri de imagine”, a mai spus Tomac.

Biroul Executiv al PNL a decis luni, în unanimitate, depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvenrului Tudose, demers în vederea căruia liberalii vor negocia cu toate partidele în afară de PSD şi vor organiza o serie de proteste în toate marile oraşe ale ţării.

”PNL a hotărât la reuniunea Biroului Executiv, împreună cu grupurile parlamentare, în unanimitate, depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului PSD-Dragnea-Tudose. Ordonanţa care a răvăşit sistemul fiscal din România, care pune în pericol dezvoltarea economică a României, care creează un haos în toate domeniile, care reprezintă un atac împotriva mediului de afaceri şi angajaţilor, atât din sectorul privat, cât şi din sectorul public, alături de înrăutaţirea dramatică a tuturor indicatorilor economici stau la baza acestei decizii”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv.

El a spus că vor fi înfiinţate trei grupuri de lucru: unul pentru negocierea susţinerii moţiunii cu celelalte partide, în afară de PSD, unul pentru dialog cu societatea civilă şi altul organizatoric ”care să vină în sprijinul demersului liberalilor şi pentru a crea o presiune asupra parlamentarilor pentru susţinerea acestei moţiuni de cenzură”.

Orban a spus că şi senatorii şi deputaţii liberali au misiunea de a doscuta ”om la om” cu toţi parlamentarii puterii, inclusiv cu social-democraţii, pentru a vota demiterea Guvernului Tudose.

Liderul PNL a mai explicat că discuţiile în vederea depunerii moţiunii vor începe de marţi, iar documentul urmează să fie depus în Parlament cel mai probabil până la finalul acvestei săptămâni.