Tone de droguri zac în depozitul Poliţiei Române. Din ce cauză

Tone de droguri puse sub sechestru în dosarele penale zac în depozitul Poliţiei Române. Pentru a fi distruse, acestea aşteaptă decizii finale ale magistraţilor în procesele traficanţilor. Anul trecut, au fost distruse doar puţin peste 1,2 tone de astfel de substanţe.

06 aug. 2016, 08:15
Tone de droguri zac în depozitul Poliţiei Române. Din ce cauză

Tone de droguri precum heroina, cocaina, ecstasy şi alte substanţe halucinogene sunt depozitate în Camera de corpuri delicte de la Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), urmând ca în urma unor decizii definitive ale judecătorilor să fie distruse.

Legea prevede ca autorităţile să aştepte ca judecătorii să pronunţe definitiv şi irevocabil decizii de confiscare a drogurilor pentru a pune în aplicare procedura de incinerare a drogurilor confiscate în respectivul caz. De la punerea sub sechestru a substanţelor până la decizia de confiscare pot trece câţiva ani, în legea din România nefiind prevăzut un termen de distrugere a acestora.

În cursul anului 2015, pe teritoriul ţării noastre au fost distruse 1.260 de kilograme de droguri, „pentru care instanţele de judecată şi unităţile de parchet au dispus măsura confiscării speciale şi distrugerea, fără a fi distruse cantităţi de precursori de droguri”, se arată într-un răspune al Poliţiei Române la solicitarea Mediafax. Pentru distrugerea acestora, statul, prin Ministerul Afacerilor Interne, a cheltuit 3.906 de lei.