TONI GREBLĂ, despre cele 50 de CAPRE din dosar: Ele există acolo unde au fost şi până acum VIDEO

Toni Greblă s-a prezentat, joi, la Curtea Supremă, unde procurorii DNA au contestat decizia de cercetare a sa în libertate. Fostul judecător CCR a susţinut că nu se justifică instituirea unei măsuri preventive în cazul său. În plus, Toni Greblă a adăugat că acuzaţiile privind vânzarea ilegală a 50 de capre nu sunt fondate. În acest sens, fostul judecător CCR a precizat: "Caprele există acolo unde au fost şi până acum". Greblă a manunţat că nu mai vrea să ocupe nicio funcţie publică.

19 mart. 2015, 13:44
TONI GREBLĂ, despre cele 50 de CAPRE din dosar: Ele există acolo unde au fost şi până acum VIDEO

Instanţa supremă judecă joi recursul făcut de procurorii DNA privind cererea de arestare la domiciliu a lui Toni Greblă.

Citeşte şi: DNA cere AREST LA DOMICILIU pentru Toni Greblă, fost judecător CCR

La ieşirea de la ICCJ, Toni Greblă le-a declarat jurnaliştilor că „nu a comis niciuna dintre faptele care i se impută”. Totodată, fostul judecător CCR, care a fost iniţial reţinut pentru că ar fi încercat să vândă 50 de capre printr-un interpus, a precizat că nu avea nevoie de niciun împrumut pentru a le înstrăina.

„Caprele există acolo unde au fost şi până acum. S-a zis că am încercat să le înstrăinez pentru 5.000 de euro pentru că aveam nevoie de împrumut. Nu aveam nevoie de împrumut”, a declarat Toni Greblă.

Fostul judecător CCR a precizat că nu a auzit niciodată de avocatul care l-a denunţat.

„Un avocat de prin Ploiești, pe care nu îl cunosc, s-ar fi oferit să facă un proiect de contract, fie de împrumut, fie de vânzare-cumpărare, nu am înțeles prea bine despre ce e vorba, pentru că nu auzisem în viața mea de acel avocat, și l-aș fi rugat pe el prin intermediar. Dacă aș fi dorit un proiect de vânzare-cumpărare, l-aș fi făcut eu și nu aș fi apelat la nu știu cine din Ploiești„, a declarat Toni Greblă.

CITEŞTE ŞI: TONI GREBLĂ a ieşit din AREST: Condiţiile au fost SUPORTABILE. Caprele nu sunt proprietatea mea VIDEO

Toni Greblă a mai declarat că nu mai vrea să ocupe nicio funcţie publică de acum încolo.

„Eu, în prezent, nu mai am nicio funcție și nici nu mai doresc să mai am vreo funcție”

DNA vrea acum arestarea la domiciliu a lui Toni Greblă. Procurorii au contestat prima decizie în cazul fostului judecător CCR. El este acuzat de procurori că a încălcat embargoul internaţional cu Rusia, l-a ajutat pe finul său să obţină contracte, dar şi că a vrut sa vândă 50 de capre prin mai mulţi intermediari.