Toni Greblă, la DNA: Ce susţin procurorii nu are legătură cu CCR. Îmi periclitează imaginea, mă deranjează

Judecătorul CCR Toni Greblă, audiat, joi, la DNA, timp de aproximativ o jumătate de oră, a declarat la plecare că procurorii i-au adus la cunoştinţă "activități pe care le-ar fi desfășurat rude" ale sale. Greblă a precizat că el nu a luat nicio mită şi a precizat că Ion Bîrcină, cel de la care ar fi primit foloase necuvenite, este finul său. Pe de altă parte, Greblă a recunoscut că implicarea sa în dosar îi afectează imaginea de judecător al CCR. 

22 ian. 2015, 07:34
Toni Greblă, la DNA: Ce susţin procurorii nu are legătură cu CCR. Îmi periclitează imaginea, mă deranjează

Toni Greblă a declarat, la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că nu a fost implicat în niciun dosar penal şi nici nu ştie în ce cauză a fost adus la DNA. 

”Nu am fost implicat în niciun dosar penal. Nu ştiu în ce cauză am fost adus’‘, a spus Greblă. 

Întrebat dacă a fost implicat în vreo acţiune de corupţie sau a dat o decizie favorabilă cuiva, el a susţinut că nu a avut nicio afacere privată şi a exclus posibilitatea să fi fost plătit pentru o decizie favorabilă.

Toni Greblă, judecător la CCR, adus la DNA cu mandat. Şpaga – 56.000 de euro, rochii de damă şi capsatoare

”Nu ştiu în ce cauză (am fost adus / n.r). Nu, nu am nicio afacere privată, nu am avut. Exclus aşa ceva (să fi fost plătit – n.r.). Nu ştiu în ce cauză. Ce ştiţi dvs., ştiu şi eu’‘, a precizat Greblă.
 
După aproximativ o jumătate de oră, Greblă a ieşit din sediul DNA şi a spus că omul de afaceri de la care procurorii spun că ar fi primit foloase necuvenite este finul lui.

„Mi-au fost aduse la cunoștință niște activități pe care le-ar fi desfășurat cunoștințe de-ale mele sau rude. Nu pot să vă spun foarte multe din dosar, dar vreau să vă spun două lucruri. Eu nu am luat niciodată bani pentru activitățile care le-am desfășurat. Şi oricum, prezența astăzi la DNA nu are nicio legătură cu activitatea la Curtea Constituțională. Sunt lucruri vechi pe care nu pot să vi le dezvălui acum„, a spus Toni Greblă.

În ceea ce priveşte maşina pe care ar fi primit-o spre folosinţă, judecătorul a spus că a primit-o de la rude: „De la rude, da sigur. O folosesc din când în când … și eu îi mai dau câte o mașină.”

În acest context, Greblă a arătat că Ion Bîrcină este finul lui, dar a precizat că nu a intervenit pentru a-l ajuta în afaceri.

Întrebat despre faptul că că ar deţine o fermă ilegală de struți, el a răspuns: „Nu este o fermă de struți, este o gospodărie țărănească în care sunt și vreo șapte struți. Nu încasez niciun ban. La șap, de aceete struți costă mai mult întreținerea”.

„Nu am făcut niciodată afaceri din 22 decembrie până în prezent. Nu am acţiuni la societăţi comerciale”, a adăugat fostul senator.

„Ceea ce se susține nu are nicio legătură cu activitatea la Curtea Constituțională. (…) Îmi periclitează imaginea, de aceea mă deranjează şi foarte mult”, a adăugat Greblă, precizând că a fost ridicat de la apartamentul unde locuiește.

Judecătorul CCR Toni Greblă a fost adus joi la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Greblă a fost adus cu mandat pentru a fi audiat într-un dosar în care există suspiciuni că ar fi săvârşit infracţiunea de trafic de influenţă, au declarat surse judiciare.