Toni Greblă, numit secretar general al Guvernului

Toni Greblă, fost judecător la Curtea Constituţională, a fost numit în funcţia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru, printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă, publicată luni în Monitorul Oficial.

RomaniaTV.net
24 sept. 2018, 09:11
Toni Greblă, numit secretar general al Guvernului

De asemenea, prim-ministrul a dispus eliberarea din funcţia de şef al SGG a Andreei Lambru.

„Postul de secretar general al Guvernului e în responsabilitatea PSD şi, după ce a plecat domnul Busuioc, postul a fost girat de un adjunct. Premierul mi-a spus că doreşte să îl pună pe domnul Greblă. L-am sunat, ne-am şi văzut, a avut o discuţie cu dumnealui. Mâine se va întâmpla. Cred că e o soluţie foarte bună. E un om foarte pregătit şi de mare valoare”, a afirmat Liviu Dragnea.

În 11 mai, magistraţii instanţei supreme au dat decizie de achitare în dosarul în care fostul senator şi judecător al Curţii Constituţionale Toni Greblă este acuzat că a pretins şi primit de la omul de afaceri Ion Bîrcină bunuri şi servicii pentru a-l ajuta să obţină contracte în domeniile energie şi transport fier vechi, promiţându-i că intervine la funcţionari publici din companii de stat, ministere, autorităţi publice centrale şi locale. Decizia nu este definitivă.