TOP 10 cele mai GROAZNICE EXPERIMENTE din istorie efectuate pe oameni VIDEO

Sub pretextul progresului ştiinţei şi al medicinei, mai multe minţi bolnave au efectuat zeci de experimente înspăimântătoare pe oameni. Au fost implicaţi nazişti, savanţi, dar şi servicii secrete.

30 ian. 2016, 08:01

Oamenii au fost supuşi unor chinuri inimaginabile, scrie medicaldaily.com, care prezintă un top al celor mai groaznice experimente făcute de-a lungul istoriei.

1. Pentru a determina originea limbajului, împăratul roman Frederic al II-lea a crescut copii fără ca aceştia să interacţioneze cu vreun om. Spera să descopere limbajul folosit de Adam şi Eva, dar copii au crescut muţi.

2. În 1931, doctorul Cornelius Rhoads ar fi infectat pacienţi din Puerto Rico cu celule canceroase şi ar fi ucis 13 pacienţi înainte să fie prins.

CITEŞTE ŞI TOP 10 cele mai uimitoare şi bizare COINCIDENŢE din ISTORIE

3. În anii ’40, naziştii testau tratamentele antibiotice pentru răni de război replicându-le pe prizonieri. Aceştia erau tăiaţi sau împuşcaţi, iar rănile lor erau iritate folosindu-se bucăţi de sticlă. Rănile prizonierilor erau infectate, totodată, cu bacterii.

4. Tot în anii ’40, aşa-zişii cercetători japonezi făceau disecţii pe viu pe prizonieri pentru a studia diverse boli. Supravieţuitorii erau ucişi prin spânzurare.

CITEŞTE ŞI TOP 10 cele mai NESIGURE MAŞINI. Nume IMPORTANTE pe LISTĂ

5. În 1862, neurologul Duchenne de Boulogne electrocuta pacienţii pentru a studia expresiile faciale umane şi muşchii faciali. Un bărbat a reuşit să îndure 100 de şedinţe

6. Între anii 1946 şi 1948, americanii au infectat cu sifilis prizonieri, prostituate, soldaţi şi pacienţi cu probleme mentale fără consimţământul lor şi i-au tratat apoi pe mulţi dintre aceştia cu antibiotice. Experimentul a avut loc în Guatemala.

7. În anii ’50, prostituatele plătite de CIA şi-au drogat, în secret, clienţii cu LSD. În numele ştiinţei, dozele erau atât de mari încât l-au făcut pe un poliţist să devină autorul unui jaf armat.

8. În 1954, SUA au testat bombe atomice pe Insulele Marshall, victimele nu au primit tratament şi în cele din urmă au fost nevoite să se mute din zonă din cauza radiaţiilor.

CITEŞTE ŞI ISTORIE INTERZISĂ. Cele mai MARI SECRETE ale NAZIŞTILOR

9. În anii ’60, puşcăriaşii erau injectaţi în secret subtanţe utilizate în crearea armelor chimice, pentru a vedea cum este afectată pielea umană. Se folosea o doză de 468 de ori mai mare decât cea aprobată, astfel că subiecţii au fost loviţi de acnee şi de pustule extrem de dureroase.

10. În perioada apartheidulul, din anii ’70-’80, Africa de Sud a încercat să eradicheze homosexualitatea din societate. Sute de bărbaţi au fost castraţi sau au fost forţaţi să facă operaţii de schimbare de sex.