TOP 10 fotbalişti români DISTRUŞI de VICII: alcool, droguri şi femei

Expresia "S-a născut talent şi a murit speranţă" nu putea deveni cunoscută nicăieri mai bine ca în România. Sute, poate chiar mii, de fotbalişti care se anunţau viitoare vedete au capotat la un moment dat şi nu şi-au fructificat talentul.

24 mai 2015, 07:17
TOP 10 fotbalişti români DISTRUŞI de VICII: alcool, droguri şi femei

Iată un top 10 al jucătorilor români care şi-au irosit talentul:

Dorin Semeghin. Fundaşul stânga a devenit cunsocut după ce a intrat cu maşina într-un hotel din Capitală, fiind băut. Supranumit „Semeghin, spaima sticlelor de vin”, fundaşul stânga l-a impresionat pe marele Alex Ferguson la „dubla” Dinamo – Manchester United din preliminariile Champions League. Tot atunci, Ioan Andone îl porpunea la echipa naţională. A mai jucat la FC Argeş, Oţelul, Gaz Metan, Hapoel Petah Tikva şi Cetatea Suceava, iar acum este antrenor-jucător la Rapid CFR Suceava.

Sabin Ilie. A ajuns la Fenerbahce după un sezon cu 33 de goluri marcate la Steaua, dar de aici a început căderea. S-a despărţit cu scandal de soţia sa, Leta, care l-a acuzat că a devenit de nerecunoscut din cauza jocurilor de noroc. Scandalurile cu femei şi băutură l-au tras în jos, deşi Adrian Ilie a încercat să-i relanseze cariera în Spania, aducându-l lângă el, la Valencia. A jucat la 19 echipe în 16 ani, ultima oară în liga a doua din China. Nu are nici un meci la echipa naţională.

Adrian Neaga. A impresionat la FC Argeş şi la Steaua, dar episodul din Arabia Saudită, când a fost expluzat după doar un meci jucat la Al Nassr, i-a distrus cariera. A mai jucat în Coreea de Sud şi în Azerbaidjan, iar la echipa naţională a prins doar 6 meciuri, fără gol marcat.

Marius Sava. Lansat la Craiova, la doar 17 ani, „Savarină” a ajuns repede în Italia, la Genoa, dar nu s-a acomodat şi a revenit şi mai repede în România. A mai trecut pe la FC Naţional, FC Argeş şi Pandurii, inainte de a se retrage la Nyíregyháza, în Ungaria. Foştii săi antrenori au spus că fotbalistul ar fi avut probleme cu alcoolul.

Dennis Şerban. Steaua a fost rampa de lansare a lui Dennis, care a ajuns în Spania. A bifat echipa ca Valencia, Villarreal, Elche Ejido şi Cordoba, dar şi-a terminat cariera în anonimat, în Liga I.

Radu Niculescu. Nici măcar Mircea Lucescu nu l-a putut salva după ce l-a luat la Galatasaray. Niculescu rămâne celebru pentru relaţia cu Dana Petrescu, soţia fostului său coleg de la FC Naţional, Dan Petrescu.

Ionuţ Luţu. Cel supranumit „Hagiluţu” nu a reuşit să se ridice la nivelul comparaţiei cu Gică Hagi. A jucat la Galatasaray, dar problemele disciplinare l-au terminat. Are doar o selecţie la echipa naţională, iar acum este şoferul lui Gigi Becali.

Daniel Pancu. Unul din marile talente ale fotbalului românesc, Pancu a avut şi microbul alcoolului. Valencia, Chelsea şi FC Porto l-au monitorizat pe vremea când juca în Turcia, la Beşiktaş,dar a ajuns în Cecenia, la Terek Groznîi, şi în Bulgaria, la ŢSKA Sofia. Joacă încă la Rapid, deşi are 37 de ani. Mircea Lucescu a dezvăluit la o emisiune TV că problemele cu alcoolul l-au împedicat pe Pancu să ajungă într-un campionat puternic din Vest.

Dănuţ Lupu. S-a retras în 2001, la doar 33 de ani, după ce a jucat in Romania, Grecia, Italia şi Israel. În 1990, când juca la Panathinaikos, a fost reţinut de poliţia ateniana şi trimis după gratii pentru complicitate cu o bandă de hoţi români. Mircea Lucescu l-a luat la Brescia, dar nu a putut să-l mai aducă la nivelul de la Dinamo.

Adrian Mutu. „Briliantul” şi-a bătut joc de cariera sa. La 20 de ani ajungea la Inter, iar trei ani mai târziu era al doilea marcator al Italei pentru AC Parma. Chelsea a dat 23 de milioane de euro pe el şi îl plătea cu 4 milioane de euro pe sezon, dar a fost depistat pozitiv cu cocaină la un control doping şi suspendat 7 luni în 2004. A revenit în Italia după suspendare, dar evoluţiile bune de la Juventus şi Fiorentina s-au suprapus cu scandalurile. Femei, bătăi cu ospatari şi un nou scandal de dopaj, de data aceasta cu sibitramină, l-au îngropat definitiv pe Mutu. Finalul carierei l-a prins la Cesena, Ajaccio şi Petrolul.