Top 10 ieşiri miraculoase din comă. Unii au început să vorbească limbi străine, alţii s-au crezut vedete

Corpul uman este foarte misterios şi uneori reacţionează ciudat, mai ales în cazuri extreme. Istoria medicinei este plină de relatări miraculoase legate de ieşirile din comă, de genul poveştii lui Stephen King în Dead Zone, carte în care Johnny Smith se trezeşte după cinci ani de comă cu capacitatea paranormală de a vedea în viitor. Uneori însă realitatea poate fi chiar mai înfricoşătoare.

RomaniaTV.net
13 mart. 2016, 14:58
Top 10 ieşiri miraculoase din comă. Unii au început să vorbească limbi străine, alţii s-au crezut vedete

1. Trezirea germană

În aprilie 2010, o fată croată în vârstă de 13 ani, din oraşul Knin a intrat în comă şi, trezindu-se după 24 de ore nu mai ştia să vorbească croată dar, în schimb, vorbea la perfecţie limba germană. Şocaţi, părinţii fetei au mărturisit că aceasta abia dacă ştia câteva cuvinte în germană. Personalul spitalului a fost nevoit să recurgă la un translator pentru a traduce ce spunea adolescenta care înţelegea croata, limba ei maternă, dar nu se putea exprimă decât în germană. Treptat, ea a început să comunice şi în croată cu cei dragi.

2. Trezirea disco

Familia micuţei Layla nutrea multe speranţe în recuperarea acesteia. Suferind de meningită, copilul era ţinut în viaţă doar de aparate, când s-a produs minunea, mama sa auzind-o pe Layla fredonând piesa Mamma Mia a celor de la ABBA. Mare fană şi a filmului omonim, fata a continuat să cânte şi încet-încet a început să se recupereze. Layla Towsey stătuse timp de cinci zile în comă, ea suferind un atac de cord după ce s-a descoperit că suferă de meningită.

3. Trezirea Federer

În septembrie 2015 un spaniol s-a trezit după 11 ani de stat în comă, din cauza unui accident rutier, iar primul lucru pe care l-a întrebat a fost ce mai face Roger Federer. “Mi-a venit în minte ca un flash să întreb ce face Roger. Credeam că s-a retras. Când am aflat că are 34 de ani, că încă joacă tenis și că e numărul 2 mondial, am crezut că lumea râde de mine. Nu-mi venea să cred. Când mi s-a spus că a câștigat 17 titluri de Gran Slam mi-am pus mâna la gură. Știam că e foarte bun, dar n-am crezut niciodată că o să câştige atât de mult”, a spus el. Până la momentul accidentului, în decembrie 2004, Jose Aparecido nu auzise de Novak Djokovic, actualul număr 1 mondial.

4. Trezirea fotbalistică

Microbist înfocat, Michael, un băiat în vârstă de 14 ani, din Milano, a stat o lună în comă în urma unui accident. Imediat ce s-a trezit el a întrebat dacă echipa sa favorită, Juventus, mai este încă în Liga Campionilor. Se întâmpla în iunie 2015, cu câteva zile înainte ca “Bătrâna Doamnă” să joace finala Champions League, împotriva Barcelonei. Trezirea a fost totuşi destul de brutală pentru adolescent, Juventus încasând patru goluri de la catalani.

5. Trezirea True Detective

A fost nevoie de şase zile de comă pentru ca Rory, un britanic în vârstă de 25 de ani, să se trezească vorbind fluent franceza, deşi înainte de accident nu ştia nicio boabă. Pe lângă fluenţa venită parcă de nicăieri, fotbalistul a „suferit” şi o schimbare de identitate, fiind convins că el este actorul de la Hollywood, Matthew McConaughey. „Nu înţeleg ce mi s-a întâmplat. Este cel puţin bizar. Una dintre infirmiere era din Africa şi am vorbit mult cu ea în franceză. Chiar am şi un accent perfect. Totodată eram convins că sunt Matthew McConaughey. Când m-am privit în oglindă nu înţelegeam la ce mă uitam. Încet, încet, mi-am dat însă seama că nu sunt actor”, a declarat tânărul.

6. Trezirea Înapoi în Trecut

Sarah Thompson, o mamă în vârstă de 32 de ani, s-a trezit după 10 zile de comă fără să aibă vreo amintire despre cele întâmplate în ultimii 13 ani. În mintea sa, tânăra avea doar 19 ani, cumva aşa cum se întâmplă în filmul Big, cu Tom Hanks, în care un copil se trezeşte într-un corp devenit adult peste noapte. În plus, femeia nu şi-a recunoscut nici actualul soţ, despre care credea că face parte din personalul spitalului, şi nici copiii, ea fiind convinsă că are doar un bebeluş, aşa cum stăteau lucrurile când ea avea 19 ani. După ce a fost externată, Thomson se purta că o adolescentă, avea crize de nervi şi era rebelă. Asculta muzică rock la volum maxim şi şi-a vopsit părul în culori ţipătoare.

7. Trezirea muzicală

Puterea muzicii nu are limite. Este şi cazul lui Cheryl Horton Powell, o englezoaică în vârstă de 53 de ani, care a stat în comă câteva săptămâni, dar s-a trezit brusc atunci când a auzit o piesă cântată de trupa sa preferată, Si Cranstoun. Disperată să-şi salveze mama, fiica lui Cheryl a fost cea care a pus melodiile în camera de spital, iar ulterior, Cheryl s-a şi întâşnit cu membrii trupei care i-au salvat viaţa.

8. Trezirea engleză

În februarie 2015, Jieyu Liu, o femeie din China, în vârstă de 94 de ani, s-a trezit după două săptămâni în comă, procată de uncerebral. „Unde sunt? Ce se întâmplă?”, au fost primele sale cuvinte, însă nu în chineză, ci în limba engleză. Rudele bătrânei au spus că această fusese în trecut profesoară de limba engleză, dar că nu a mai utilizat această limba de la pensionare, ceea ce înseamnă mai bine de trei decenii. Mai grav este că femeia a uitat complet limba chineză.

9. Trezirea Morţilor Vii

17 februarie 2012: Li Xiufeng, o chinezoaică de 95, a fost găsită în prpria casă fără viață şi cu răni la cap. Era evident că a murit, iar femeia a fost pregătită pentru înmormântare de familie şi vecini. În conformitate cu tradiția chineză, corpul a fost aşezat într-un sicriu deschis, în casa decedatei. Partea ciudată e că Li nu murise de fapt, iar în ajunul înmormântării, când un vecin a intrat în casă a găsit-o dată jos din sicriu şi aflată în bucătărie, unde pregătea ceva de mâncare. „Am avut un somn tare lung. Când m-am trezit mi-era aşa de foame că a trebuit să mî pun să gătesc”, a povestit ea. Cert este că tradiţia chineză i-a salvat viaţa, altfel ar fi fost îngropată de vie.

10. Visul matern

O tânără gravidă americană a fost victima unui accident rutier, a intrat în comă, iar medicii i-au dat şanse minime de supravieţuire. Cu toate acestea, ei au spus că viaţa fătului aflat în pântecele mamei nu este în pericol. I-au făcut cezariană, iar bebeluşul s-a dovedit a fi perfect normal. Miracolul s-a produs când mama s-a trezit, şi-a recunoscut copilul într-o fotografie şi a început apoi să se recupereze rapid.