TOP 10 invenţii REVOLUŢIONARE din 2017 care vor schimba lumea aşa cum o ştim

În fiecare an există foarte de invenţii, dar nu toate sunt revoluţionare. Cele zece menţionate mai jos sunt doar o mică parte din invenţiile care au avut loc în 2017, dar probabil, sunt cele care au şi vor avea cea mai mare influenţă asupra progresului omenirii.

02 ian. 2018, 10:30
TOP 10 invenţii REVOLUŢIONARE din 2017 care vor schimba lumea aşa cum o ştim

Ochelari care fac orbii să vadă 

Pentru milioanele de oameni din lumea întreagă care sunt orbi, mersul este mereu o provocare. Deşi câinii şi bastoanele pot ajuta, nu pot simula vederea, dar eSight 3 poate, scrie Time.

Se poate considera ca cea mai puternică pereche de ochelari: odată ce utilizatorii o pun la ochi, înregistrează un video la rezoluţie mare şi foloseşte magnificarea, contrastul şi diferiţi algoritmi pentru a îmbunătăţi acea imagine în ceva ce chiar şi orbii pot vedea, permiţându-le să ia parte la o varietate de activităţi, inclusiv sporturi, care altfel nu ar fi cu putinţă.
Dispozitivul este însă destul de scump, aproape 10 mii de dolari, dar în mod normal, cu timpul, şi dacă tehnologia se dovedeşte utilă şi eficientă, preţurile vor scăda. În prezent, compania care l-a produs estimează că a fost folosit de mai mult de 1.000 de persoane.

O cană care ţine cafeaua caldă

Aceasta este una dintre cele mai mari probleme mici cu care se confruntă oamenii. Cafeaua se poate răci prea repede sau poate fi foarte fierbinte, iar ambele situaţii afectează gustul. Conform unui studiu, există doar 37 de secunde în care te poţi bucura de această băutură la temperatura optimă. Aşadar, compania Ember Technologies a venit cu o soluţie: cana din oţel Ember. Acoperită cu un strat cermic, poate ţine cafeaua sau ceaiul la o temperatură exactă setată cu ajutorul unei aplicaţii, timp de o oră de la sine, datorită materialului, iar apoi pe un timp nelimitat datorită încălzirii electrice. Acest tip de cană are mari şanse să devină ceva obişnuit în următorii ani, întrucât invenţia e simplă, eficientă şi, în unele cazuri, extrem de utilă.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI