TOP 10. Cele mai CIUDATE stadioane din lume FOTO

Santiago Bernabeu, Camp Nou, Maracana si San Sirosunt stadioane de care a auzit toate lumea. De cele din acest top au auzit putini. Impresioneaza nu prin marime sau numarul de locuri disponibile, ci prin asezare si forma tribunelor.

06 feb. 2015, 07:20

Iată un top al celor mai ciudate stadioane din lume:

10. Recep Tayyip Erdogan Stadium – Turcia este o arena multifunctionala din Istanbul, pe care evolueaza Kasimpasa. Aproape jumatate din teren este expusa la inaltime.

9. Fujieda City Stadium – Japonia are locuri pentru 13.000 de spectatori si este ciudat pentru ca tribunele nu sunt construite pe scari de beton si nu au scaune, ci doar terase cu iarba, de unde poti privi meciul chiar si intins.

Citeşte şi: TOP 10. Cele mai valoroase BRANDURI din SPORT

8. Gospin Dolac – Croatia este stadionul lui NK Imotski. Este asezat exact la marginea unei prapastii de 500 de metri, la baza careia se gaseste un lac.

7. Mmabatho Stadium – Africa de Sud este o constructie multifunctionala, din orasul Mafikeng, iar tribunele seamana cu niste panouri solare.

Citeşte şi: TOP 10 cele mai tari EVENIMENTE SPORTIVE din LUME

6. Eco Stadium Janguito Malucelli – Brazilia este prima arena ecologica din Brazilia: scaunele sunt la firul ierbii.

5. Igraliste Batarija – Croatia este situat intre zidurile fortaretei Trogir, datand din secolul al XV-lea.

4. Marina Bay Floating Stadium – Singapore este cea mai mare arena plutitoare. Tribunele au o capacitate de 30.000 de locuri.

Citeşte vşi: TOP 10. Cele mai CIUDATE cupluri din sport FOTO – pentru VINERI

3. Estadio Municipal de Aveiro – Portugalia are un design ambitios, combinand forme simple, in culori vii. Fiecare scaun are o alta culoare, fara sa tina seama de vreo regula.

2. Allianz Arena – Germania este primul stadion din lume a carui culoare exterioara se schimba: rosu cand joaca Bayern Munchen, albastru cand joaca TSV 1860 Munchen si alb cand joaca nationala Germaniei.

1. World Games Stadium – Taiwan este cel mai mare stadion din lume care functioneaza pe baza de energie solara. Produce 1,4 gigawati ora de electricitate pe an si se alimenteaza de la 8.844 de panouri solare.