Top 4: cum arată preferinţele muzicale ale doamnei Elisabeta a II-a

Deşi a participat la sute de concerte în cei 60 de ani de când se află pe tron, gusturile muzicale ale reginei Marii Britanii nu prea sunt cunoscute. Un blogger al publicaţiei the Guardian a încercat însă să ghicească un playlist care i-ar fi pe plac Reginei Elisabeta a II-a.

RomaniaTV.net
09 feb. 2012, 10:37
Top 4: cum arată preferinţele muzicale ale doamnei Elisabeta a II-a

Majestatea sa regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a sărbătorit luni, 6 februarie, Jubileul de Diamant, corespunzător împlinirii a 60 de ani de când se află pe tronul Regatului Unit. Pe 6 iunie este programat concertul aniversar pentru Regina Elisabeta.

Organizatorii concertului ce va avea loc cu ocazia jubileului de diamant au declarat că Regina nu a făcut nicio sugestie cu privire la artiştii care vor cânta la eveniment. Decizia a rămas în mâinile prinţilor William şi Harry, dar Regina s-a declarat „foarte fericită” cu opţiunile alese de aceştia.

Probabil că Regina ar fi preferat însă cântece din anii 1940-1950, sau poate unul dintre madrigalele pe care le-a învaţat în copilărie.

Un posibil playlist preferat de Regină ar arăta cam aşa:

 

Piesa Some Enchanted Evening din musicalul South Pacific: Acesta este ultimul musical la care a fost cu tatăl ei, George al VI-lea, înainte de moartea acestuia.

 

 

Abba – Dancing Queen

 

 

This Land is Your Land de Woody Guthrie

 

 

Imnul Marii Britanii – God save the Queen