Top 5 copii geniali din toate timpurile

Dacă cei mai mulţi copii se joacă cu maşinuţe şi păpuşi, de abia învaţă să vorbească şi să citească, alţii reinventează matematica, vorbesc numeroase limbi străine şi termină facultatea la vârsta de 11 ani. Aceştia din urmă sunt consideraţi copii genii ai planetei.

29 dec. 2012, 08:01
Top 5 copii geniali din toate timpurile

1. William James Sidis

William, considerat un geniu în matematică, a descoperit un logaritm nou la vârsta de opt ani. La 11 ani, a fost admis la Universitatea Harvard şi a absolvit cu laude.

Se spune că Sidis a fost cel mai deştept om din lume, având un IQ de la 250 la 300. El a învăţat să citească înainte de a fi împlinit 2 ani.

William vorbea fluent opt limbi străine şi până la vârsta de şapte ani a scris patru lucrări originale.

 

2. William Rowan Hamilton

Hamilton s-a născut în Irlanda în anul 1805 şi la cinci ani vorbea deja greaca, latina şi ebraica. Până la 13 ani, el vorbea 13 limbi diferite.

La 16 ani studia matematica superioară. A petrecut cea mai mare parte din viață studiind optica, dar cea mai importantă lucrare a sa a fost consacrată algebrei și quaternionului, sistem de numărare, care astăzi stă la baza graficii pe calculator, fizicii cuantice și algebrei vectoriale.

 

3. Pablo Picasso

Cel mai faimos pictor din istorie, Picasso, a pictat, la vârsta de opt ani, una dintre celebrele lui opere, „Micul Picador”, prima sa pictură în ulei.

La 15 ani el a realizat prima sa pictură complexă în ulei, fiind ajutat de tatăl său. Tabloul „Prima confesiune” a fost expus la Barcelona. Un an mai târziu el a fost premiat cu medalie de aur pentru opera „Ştiinţă şi caritate”.

Picasso a fost unul dintre fondatorii mişcării cubiste şi este considerat unul dintre cei mai mari artişti ai secolului XX.

 

4. Wolfgang Amadeus Mozart

La vârsta de 3 ani, Mozart cânta la pian, iar la 5 ani compunea prima sa piesă pentru instrument. Poreclit „copilul de aur al Austriei”, Mozart era deja celebru încă de când avea 6 ani şi susţinea concerte publice în faţa maselor.

Era înzestrat cu abilitatea de a reda la comandă orice notă muzicală, fără ajutorul unui instrument care să o ilustreze. De asemenea, nu avea nicio dificultate în a canta la orice instrument care îi cădea în mână.

La vârsta de 13 ani, Mozart, a primit de la Papa de la Roma, titlul de cavaler, ca tribut adus geniului său.

El a murit la 35 de ani şi a lăsat în urma sa peste 600 de compoziţii muzicale.

 

5. Saffron Pledger

Saffron Pledger este o fetiţă de 3 ani din oraşul britanic Southend care are capacităţi intelectuale uluitoare. Până la această vârstă ea ştie deja să citească şi să socotească.

După ce a fost supusă unui test de inteligenţă, s-a ajuns la concluzia că Saffron are un IQ de 140, adică mai ridicat decât îl are 98% din populaţie.

Micul geniu ştie deja să numere până la 50, se descurcă cu matematica de baza şi îi citeşte poveşti surioarei sale mai mici.

Tatăl ei, Danny Pledger, în vârsta de 23 de ani, a fost de opt ori campion al concursului Countdown, produs de canalul de televiziune Channel 4.