TOP AEROPORTURI cu cele mai SPECTACULOASE peisaje la aterizare GALERIE FOTO

Peisaje urbane uimitoare, ape în culori azurii sau plaje cu nisip alb se numără printre cele mai spectaculoase panorame ce pot fi văzute de cei care călătoresc cu avionul, în momentul aterizării pe diferite aeroporturi din lume.

02 mai 2016, 19:54

Site-ul companiei private PrivateFly.co realizează anual un astfel de clasament, pe baza opţiunilor exprimate de mii de turişti care au avut de ales între 115 piste de aterizare din lume. În final, ierarhia a fost votată de un panel de 23 de specialişti.

Clasamentul pentru anul 2016:

1. Aeroportul din Malta. „Cei care călătoresc în Malta au parte de o experienţă unică. La aterizare, pasagerii admiră mai întâi apele Mării Mediterane, apoi micuţa insulă le apare în toată splendoarea ei, oamenii putând înţelege imediat rolul geo-politic strategic pe care l-a deţinut această ţară timp de milenii”, scrie site-ul PrivateFly.co.

2. Aeroportul Nice Cote d’Azur (Franţa). „Aterizarea pe Aeroportul Nice Cote D’Azur pe timpul verii nu poate decât să aducă zâmbetul pe faţa pasagerilor”, notează site-ul.

VEZI şi Locuri spectaculoase de pe Pământ care par ireale FOTO

3. Aeroportul Queenstown (Noua Zeelandă). „O aterizare de clasă mondială pentru o destinaţie de clasă mondială. Panorama oferită înainte de aterizare, cu Marea Tasmaniei şi vârfurile cu zăpadă ale Alpilor, te face să te gandeşti că piloţii au parte de cele mai bune imagini”, scriu cei de la PrivateFly.co.

4. Aeroportul internaţional Barra (Scoţia). „O oportunitate unică de a ateriza pe o pistă situată pe plajă. Este o experienţă uimitoare”, spun juraţii aleşi de PrivateFly.co. Piloţii aşteaptă refluxul şi aterizează direct pe plajă, acesta fiind singurul aeroport cunoscut din lume unde aterizările au loc chiar pe nisip.

5. Aeroportul Juancho E. Yrausquin (insulaSaba, Caraibe). O aterizare pe pista aeroportului Juancho E Yrausquin, de pe insula Saba, din Caraibe, este plină de emoţii, pe de o parte deoarece aceasta este cea mai scurtă pistă pentru zboruri comerciale din lume, cu doar 396 de metri lungime, şi, pe de altă parte, datorită peisajelor oferite de zona în care este plasată pista: la poalele unui munte, ambele capete ale pistei oprindu-se deasupra Mării Caraibelor.

VEZI şi Top cele mai periculoase aeroporturi din lume VIDEO