Topul alimentelor bune pentru sănătatea sânilor tăi

Datele statistice arată că în România, numărul bolnavilor de cancer se ridică la aproximativ 500.000 de persoane, cea mai comună formă întâlnită fiind cancerul de sân. Poţi adopta un stil de viaţă sănătos şi preventiv, care ar putea îndrepta sorţii în favoarea ta.

RomaniaTV.net
15 feb. 2012, 12:42
Topul alimentelor bune pentru sănătatea sânilor tăi

Iată ce alimente nu ar trebui să lipsească din frigiderul tău, potrivit perfecte.ro:

Prunele şi piersicile ţin celulele canceroase la distanţă.

Nucile
. Într-un studiu, cercetătorii au introdus o cantitate mică de nuci în alimentaţia unui grup de cobai, în timp ce altuia i s-a oferit alimentaţia cu care era obişnuit. După 34 de zile, rata creşterii tumorii în cazul cobailor care mâncaseră nuci scăzuse considerabil.

Un compus din broccoli împiedică împrăştierea celulelor canceroase în organism.

Specialiştii îţi recomandă să consumi somon, sardine şi ton în fiecare zi a săptămânii şi vei asimila cantitatea necesară combaterii bolii.

Când un grup de cercetători a inclus uleiul de măsline în alimentaţia unor şoareci care sufereau de cancer, au observat că una dintre grăsimile monosaturate din conţinut a blocat creşterea celulelor maligne.

Pătrunjelul
inhibă dezvoltarea celulelor canceroase.

Antioxidanţii din boabele de cafea produc celule care lupta împotriva cancerului.

La fiecare 10 grame de fibre adaugate în alimentaţia zilnică, riscul de a căpăta afecţiunea scade cu 7%. Pe lângă fasole, adaugă la masă mazăre, zmeură şi grâu.