TOPUL CELOR MAI FRUMOASE LOCURI pe care trebuie să le vezi FOTO şi VIDEO

Un site a întocmit un top 10 locuri din lumea largă în care oricine ar trebui să ajungă, respectiv să le vadă, ca să se poată lăuda că a trăit într-adevăr. 

01 iun. 2014, 08:13

1. Muntele Roraima, Venezuela
Pui degetul sfios pe harta (tu, sfios…nu degetul) peste Venezuela si deja repeti vreo doua replici de telenovela, la care te uitai „sa inveti spaniola” si incepi sa-ti faci mental bagaje peste bagaje. Por favor, stai asa sa-ti povestesc unde m-as duce eu sa respir aer curat de munte, potrivit qbebe.ro Muntele Roraima, situat intre Venezuela, Guinea si Brazilia este un platou muntos de 2810 metri inaltime inconjurat de stanci de peste 400 de metri inaltime, cu o suprafata de 31 de km patrati. Muntele face parte din rezervatia Canaima National Park, si este una dintre cele mai vechi formatiuni geologice de pe Terra, datand de aproximativ 2 miliarde de ani. Pentru muntii de acest fel, populatia indigena a creat numele generic tepui, care inseamna casa zeilor.

Citeşte şi Descoperiţi cele mai frumoase sate din lume VIDEO

Pentru cei mai aiuriti dintre noi, aici esti la propriu printre nori. Inconjurat mereu de o cununa cetoasa, muntele a generat povesti care mai de care mai misterioase. Scriitorul Arthur Conan Doyle isi imagina in cartea sa The Lost World, publicata in 1912, un loc fantastic unde traiesc diferite specii de animale si de plante care mai de care mai ciudate. Nu era foarte departe de adevar. Platoul muntelui Roraima este complet izolat de padurile tropicale de la baza de milioane de ani, ceea ce il face o adevarata insula ecologica. Foarte multe dintre speciile de plante si de animale gasite pe munte sunt unice in lume: plante carnivore, cea mai mica broscuta preistorica si alte specii de copaci rari. Pentru ca ploua zilnic, recomand o umbrela si-o pelerina.
Ascensiunea muntelui nu-i chiar o plimbare pe Calea Victoriei, dar cu un ghid priceput, muntele se poate escalada fara probleme. O sa gasesti la destinatie formatiuni ciudate, campuri de cuart, cascade alimentate de ploaie, totul invaluit intr-o ceata suprarealista.

2. Skywalk Grand Canyon, USA

Coboram de pe Roraima, luam repede un avion, 2 trenuri, un autobuz si ajungem in Statele Unite la Marele Canion. Stiu ca stii Marele Canion, dar stiai de Skywalk Grand Canyon? Constructia, un coridor de promenada in forma de potcoava este situata la o altitudine de 1100 de metri, deasupra nivelului raului Colorado, pe unul dintre peretii vestici si Marelui Canion.

Citeşte şi Destinaţii ideale de vacanţă: Cele mai frumoase PLAJE din lume VIDEO

Podeaua constructiei este din sticla rezistenta de 50,8 mm si creeaza impresia mersului prin aer. De aici vine si denumirea constructiei ce se traduce literalmente cu „mers prin aer”. Pentru a o proteja de zgarieturi, turistii sunt rugati sa poarte bahile pufoase pe parcursul plimbarii. Fara tocuri, fetelor, da?
Inaugurata in 2007, de la deschidere si pana acum podul de sticla a fost admirat de peste 1,5 milioane de plimbareti.

3. Igloo Village, Finlanda

Mai stam vreo cateva luni acasa si plecam iarna in Finlanda. Sau hai mai bine sa mergem acum, macar virtual, ca pana iarna viitoare mai avem de asteptat un pic. Satul de vacanta Kakslauttanendin Laponia, (unde avem o banuiala ca sta si Mos Craciun) situat la 300 km nord de Cercul Polar Arctic propune o spectaculoasa experienta de iarna: o noapte sub cerul deschis, intr-o cupola de sticla, scaldata in fabuloasele culori ale aurorei boreale. Mica asezare este un complex alcatuit din mai multe igluuri construite din sticla speciala, ce rezista la temperaturi extreme si caderi abundente de zapada. Pe langa spectacolul nemaipomenit oferit de capricioasa natura, Aurora Boreala, te poti bucura de o experienta lapona autentica, de sauna cu fum, de plimbarile cu sania trasa de caini, pescuit la copca, sau expeditii pe schiuri. Hai romanticilor, la facut bagaje!

4. Cascada Pongour, Vietnam

Nu stiu altii cum sunt dar mie imi place mancarea asiatica. Voua nu? Cum asta nu este un ghid care iti spune unde sa mananci autentic asiatic, eu propun altceva: hai pana in Vietnam la Cascada Pongour, si iti garantez ca oprim si la un restaurant pe drum, de ni se face foame. Situata la 50 de km de Dalat, Pongour mai este cunoscuta ca Paradis sau Cascada in 7 straturi, pentru ca apa se revarsa pe 7 nivele.

Pentru cine vrea sa descopere obiceiuri stravechi, sa invete despre diferitele culturi, poate merge la cascada la prima luna plina pentru a canta, juca diverse jocuri, gati specialitati cu localnicii sau pentru a auzi povestile si miturile despre cascada. Pentru a ajunge acolo, trebuie sa mergi 8 kilometri pe National Highway 20 si apoi sa cobori pe o panta pana la cascada. Multi tineri viziteaza cascada si isi fac juraminte de dragoste inspirati de legendele create in jurul acesteia. Una dintre ele ne povesteste ca era odata un rege ce se plimba cu iubita lui sotie pe malul unui rau pentru a admira frumusetile naturii. Deodata, aiurita regina si-a scapat inelul ce semnifica iubirea lor in apa si l-a pierdut pe vecie. De suparare regina a plans si a plans si iar a plans pana cand lacrimile au creat superba cascada. Se spune ca inelul se arata tinerilor indragostiti la fiecare luna plina si ca cei care au norocul sa-l vada vor deveni sot si sotie.

5. Plajele ascunse, Mexic

Daca n-am uitat spaniola pe care am invatat-o in Venezuela si ne-am saturat de frig si ploaie, propun sa mergem spre Mexic, la plaja, pe insulele Marietas.
Localizate la vest de Puerto Vallarta, formate in milioane de ani prin activitatea vulcanica, Insulele Marieta ascund adevarate specii rare de pasari dar si o fauna marina foarte diversificata. Dar ceea ce le face cu adevarat speciale sunt plajele ascunse de pe insule. Pentru cine se crede un mic Jacques Cousteau, Plajele Ascunse din Mexic ofera o serie intreaga de activitati marine de la scuba diving la snorkeling sau inot. O plimbare cu barca iti ofera privelisti nemaintalnite. Poti admira varietati de pasari si animale marine precum balene cu cocoasa, caracatite, broaste testoase, calamari sau chiar delfini.
Bonus info: Se crede ca plajele ascunse s-au format acum zeci de ani, pe cand guvernul mexican folosea zona pentru a efectua diverse teste militare.

6. Parcul National Triglav, din Slovenia

Hai sa ne intoarcem in Europa ca avem multe de vizitat si aici. Parcul National Triglav sau paradisul European este o zona muntoasa situata in nord-vestul Sloveniei in apropierea granitei cu Italia si Austria, in Alpii Iulieni. Varful Triglav, situat la o altitudine de 2864 de metri este un simbol national, prezent si pe drapelul tarii. Ne incumetam sa escaladam muntele si intalnim fabuloase vai glaciare, cascade, vai carstice, formatiuni de roca, piscuri calcaroase si pesteri cu ape subterane. Te poti plimba cu vaporasul pe apele transparente ale raului Bohinj, printre versantii inconjurati de ceata si cu masive caderi de apa. Ghidul de pe vaporas iti va povesti frumoasa legenda locala care spunea ca dupa ce Dumnezeu a creat locuri pentru toate popoarele, a observat ca slovenii nu aveau unde sa traiasca asa ca le-a oferit locul pe care Dumnezeu il crease pentru El insusi.
O alta legenda ne spune ca numele Triglav, ce se traduce „3 capete” descrie forma muntelui asa cum se vede de pe malul raului Bohinj si se spune ca a fost denumit asa dupa numele zeului Triglav. Prima ascensiune a muntelui a avut loc in 1778. Parcul National Triglav are o suprafata de 83.807 hectare, actuala arie a parcului fiind stabilita in 1981, prin Legea Nationala a Parcului Triglav.
Bonus info: Parcul National Triglav se intinde pe aproximativ 4% din suprafata totala a Suediei

Vezi restul locurilor de vizitat aici.

1. Muntele Roraima, Venezuela

2. Skywalk Grand Canyon, USA

3. Igloo Village, Finlanda

4. Cascada Pongour, Vietnam

5. Plajele ascunse, Mexic