TOPUL senatorilor harnici, după numărul de iniţiative legislative. PPDD, PC şi UDMR nu apar între primii 20

Cel mai harnic senator a avut 38 de iniţiative legislative până în prezent, potrivit unei analize realizate de ROMÂNIATV.NET. Analiza radiografiază activitatea tuturor senatorilor din actuala legislatură până la începutul lunii noiembrie. Vă prezentăm clasamentul celor mai harnici 20 de senatori din Parlamentul României în actuala legislatură.

26 nov. 2013, 07:45
TOPUL senatorilor harnici, după numărul de iniţiative legislative. PPDD, PC şi UDMR nu apar între primii 20

Liberalul Ştefan Tomoiagă este senatorul care a depus cele mai multe iniţiative în această legislatură, care a început la finele anului trecut. Ceea ce înseamnă că liberalul, ales în Călăraşi, a înaintat circa patru propuneri legislative pe lună.

Pe locul doi se plasează social-democratul Octavian Bumbu, care se află doar la o lungime distanţă. În legislatura actuală, Bumbu a semnat 37 de propuneri legislative. Bumbu, ales senator în judeţul Neamţ, are propuneri privind circulaţia pe drumurile publice, regimul deşeurilor, pescuitul şi acvacultura, Codul Fiscal, publicitatea şi chiar tranzacţiile bursiere.

Vezi si: Cândva parlamentari, acum simpli consilieri sau funcţionari

A treia poziţie în topul senatorilor cu cele mai multe iniţiative legislative este ocupat de Doina Federovici, tot de la PSD. Botoşăneanca Federovici şi-a pus semnătura pe 28 propuneri legislative, multe referindu-se la domeniul educaţiei, dar şi la activitatea parcurilor industriale, la transportul rutier de produse agricole sau la autorizarea lucrărilor de construcţii.

Democrat-liberalul Valeriu Todiraşcu vine pe a patra poziţie. Senatorul PDL are la activ, până acum, 22 de iniţiative, iar ele privesc libera circulaţia a românilor în străinătate, sectorul educaţiei, procedura insolvenţei, dar şi altele care vizează domeniul economic, medical, juridic, etc. Mai mult, din cele 22 de iniţiative, 9 sunt semnate doar de Todiraşcu, el fiind unic iniţiator al acestora.

A cincea poziţie este ocupată de un senator PSD. Doina Silistru, născută în Iaşi, dar aleasă în Colegiul 1 din Vaslui, a susţinut 21 de iniţiative legislative. Salarizarea, fondul locativ, egalitatea dintre femei şi bărbaţi, funcţionarea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Îmbunătăţiri Funciare I.N.C.D.I.F.- ” ISPIF” Bucureşti au fost câteva din domeniile abordate de senatoarea social-democrată.

În total, în topul celor mai harnici 20 de senatori, se află 11 senatori de la PSD, 7 de la PNL şi 2 de la PDL. Nici un membru de la PPDD, PC sau UDMR nu se află în acest clasament.

VEZI SI: Mai mulţi senatori PNL au furat o lege de la un PDL-ist, au xeroxat-o şi au depus-o în Parlament