Topul Forbes al celor mai scumpe cluburi de fotbal din lume. Liderul a fost detronat, după 9 ani

Real Madrid este clubul cel mai scump din lume, cu o valoare estimată la 3,3 miliarde de dolari (2,53 miliarde de euro), potrivit revistei americane Forbes. Gruparea spaniolă a depăşit Manchester United, care valorează 3,165 miliarde dolari şi se afla în frunte încă de la prima ediţie a acestui clasament, din 2004.

18 apr. 2013, 05:39
Topul Forbes al celor mai scumpe cluburi de fotbal din lume. Liderul a fost detronat, după 9 ani

Pentru prima oară de când revista Forbes a început să evalueze valoarea cluburilor de fotbal, în anul 2004, clasamentul a suferit o schimbare de lider. Manchester United, gruparea care a dominat până acum ierarhia, a fost detronată, cel mai bogat club fiind considerat acum Real Madrid, cu o valoare estimată la 3,3 miliarde dolari. În schimb, valoarea „diavolilor” din Manchester este de 3,1 miliarde.

Pe locul 3 se află un alt club de fotbal din Spania, FC Barcelona, cu 2,6 miliarde de dolari, iar Arsenal Londra este a patra, cu 1,326 miliarde dolari.

Conform Forbes, jucătorul care a câştigat cei mai mulţi bani în 2012 este englezul formaţiei Paris Saint Germain David Beckham, cu 50,6 milioane de dolari venituri, în faţa portughezului de la Real Madrid Cristiano Ronaldo (43,5 milioane) şi a argentinianului Barcelonei Lionel Messi (40,3 milioane dolari).