TOPUL GAFELOR FĂCUTE de candidaţi în campania electorală: ghinion, politruc, Mandela, paraşută şi popcorn

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Candidaţii la alegerile prezidenţiale, dar şi oamenii din jurul acestora, au făcut numeroase gafe în această campanie electorală, dar şi înaintea ei.

30 oct. 2014, 07:57
TOPUL GAFELOR FĂCUTE de candidaţi în campania electorală: ghinion, politruc, Mandela, paraşută şi popcorn

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Pe primul loc, la candidaţii cu cele mai multe gafe, se situează nonşalant Klaus Iohannis, dar la profunzimea lor, ierarhia este totalmente schimbată. Altfel spus, candidatul ACL conduce la numărul de gafe, dar ordinea se modifică radical în ceea ce priveşte gravitatea lor.

RomaniaTV.net vă prezintă paleta tuturor gafelor importate comise de prezidenţiabili şi de oamenii importanţi din jurul acestora.

Şi vom începe cu Klaus Iohannis, pentru că, după cum spuneam, el a comis cele multe gafe.

Una din gafele majore ale lui Iohannis este deja celebrul „ghinion”. În cadrul unui interviu, întrebat fiind cum de alţi profesori nu au reuşit să-şi cumpere şase case, cât deţine candidatul ACL, Iohannis a replicat că „profesorii care nu au reușit să-și ia șase case au avut ghinion”. De asemenea, o altă gafă, de o amploare mai redusă, se referă la salariul minim. Întrebat cât e cuantumul acestuia, Iohannis nu a ştiut să răspundă. O gafă asemănătoare a fost şi confuzia dintre politician şi politruc. La finele lunii august, Iohannis, a afirmat, în cadrul unei conferinţe de presă că este un „politruc” care vrea să candideze la Preşedinţia României. Ulterior, a încercat să dreagă această eroare, afirmând că a utilizat intenţionat acest termen întrucât făcea un experiment.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Prezidenţiabilii, experţi în omletă şi dulceţuri VIDEO

Totuşi, o gafă puţin mai gravă se referă la Holocaust. Astfel, Klaus Iohannis a postat pe Facebook un mesaj de omagiere a victimelor Holocaustului din România, dar cu o zi înainte de data evenimentului, care este marcat pe data de 9 octombrie. Postarea lui Iohannis a venit pe 8 octombrie.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Câteva gafe impardonabile au fost comise şi de Elena Udrea, candidatul PMP la prezidenţiale. De exemplu, Udrea a fost surprinsă de camerele de filmat în timp ce-şi aranja sutienul în faţa unui alegător, fiind înconjurată de oameni, la o manifestaţie. Imaginea a ajuns chiar şi în presa internaţională, fiind intens comentată de analiştii politici.

Înainte de a începe campania, Udrea a mai comis o gafă destul de mare, fotografiindu-se lângă un bărbat care avea un tricou cu un mesaj indecent.

Nici Monica Macovei nu a scăpat de păcatul gafelor. Înainte de a începe oficial campania, într-o emisiune televizată, ea s-a comparat cu Nelson Mandela.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Cine intră în turul al doilea. Opiniile analiştilor politici

„M-am gândit că, în multe feluri, eu semăn cu Nelson Mandela, care nu și-a sacrificat principiile niciodată, care și-a scos poporul dintr-o stare dezastruoasă, pentru care nimic nu a fost imposibil și care a făcut foarte mulți ani de închisoare, s-a sacrificat, și-a sacrificat interesele personale pentru țară. Și mă identific cu toate aceste lucruri”, a fost declaraţia nefericită a Monicăi Macovei.

Nici Călin Popescu Tăriceanu nu a pierdut momentul de a face o gafă. Într-o emisiune televizată, fostul premier a declarat, la insistenţele moderatoarei, că a fost marcat în adolescenţă de romanul „Meitrei” al lui Mircea Eliade.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Şi premierul, candidatul PSD Victor Ponta, a făcut o gafă mare, la fel de impardonabilă. Înainte de a începe campania, el a afirmat că nu se va implica în confruntările din primul tur al prezidențialelor, când își va lua „popcorn și băutură răcoritoare” și se va uita la dezbaterile între „doamnele… doamna Macovei, doamna Udrea, domnul Diaconescu, domnul Iohannis, și așa mai departe”. Gafa „popcorn” aduce un aer de superioritate nesusţinută. 

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. ACL sesizează CSM cu privire la declaraţiile lui Ponta despre dosarul Iohannis

Rămând la Ponta, o gafă profundă, poate cea mai gravă, a fost realizată de Gabriela Firea. Purtătorul de cuvânt al campaniei prezidențiale a PSD, Gabriela Firea, a declarat că cei care doresc să ajungă preşedinţi trebuie să aibă neapărat copii, să fie „familii complete”, atacându-l şi imoral, astfel, dur, pe Klaus Iohannis.

Şi dacă tot suntem în zona oamenilor din staff-ul prezidenţiabililor, să o amintim şi pe Andreea Paul. Recent, deputatul PDL Andrea Paul i-a indemnat pe participantii la un miting ACL, organizat la Cluj Napoca, să voteze cu… Victor Ponta.

Elena Udrea: Mi se cere să mă retrag din alegeri în favoarea unor candidaţi de dreapta VIDEO

„Pariez pe Iohannis, pariez pe decenta, pariez pe respect, pariez pe educatie. Votati Victor Ponta si sapte zile sa le spunem romanilor sa iasa cu totii la vot! Pentru ca noi dam forta viitorului Romaniei. Voi toti. La victorie! Calea: Europa. Omul: Iohannis. Prima statie: victoria!”, a spun Andreea Paul, citata de Vocea Transilvaniei.