TOPUL ORAŞELOR din EUROPA unde rişti să rămâi RAPID fără PORTOFEL

Hoţii de buzunare sunt din ce în ce mai inventivi, astfel că dacă mergi într-o călătorie prin Europa ar fi bine să ştii care sunt oraşele în care ai şanse mari să rămâi fără portofel.

22 mai 2016, 14:26
TOPUL ORAŞELOR din EUROPA unde rişti să rămâi RAPID fără PORTOFEL

Hotii de buzunare lucreaza de obicei in grupuri si au metode diferite pentru a atrage atentia victimelor. Pentru a veni in ajutorul turistilor, TripAdvisor a creat topul oraselor in care poti sa ramai rapid fara portofel, dar ofera si cateva sfaturi pentru ca oamenii sa nu devina victime sigure, informeaza Daily Mail.

CITEŞTE ŞI PERICOL EXTREM la bancomate. Iată ce METODE folosesc hoţii pentru a sustrage BANI

Barcelona este una dintre destinatiile de top din Europa, dar peste 300 de furturi din buzunare sunt raportate zilnic, facand din acesta orasul in care se fura cel mai mult. Oriunde in Barcelona poti ajunge sa fii victima, dar cu precadere in zonele Cathedral Square, bulevardul Las Ramblas, Piata Catalunya si Plaza Real.

Paris este unul dinte cele mai vizitate orase din lume, dar atractiile turistice si turistii fac din orasul iubirii si un loc plin de hoti de buzunare. Turnul Eiffel a fost inchis o zi anul trecut dupa ce angajatii au intrat in greva cerand ajutor in legatura cu hotii care opereaza in jurul obiectivului. Si Muzeul Luvru a fost inchis in 2013 din acelasi motiv.

Madrid este orasul unde exista chiar o grupare formata din patru femei de temut. Acestea si-au facut un nume printre hotii de buzunare. Metroul, Plaza Mayor, o piata mare din centrul Madridului, si Piata Cibeles sunt cele mai periculoase zone in acest sens.

Praga: aici hotii de buzunare actioneaza mai mult in mijloacele de transport in comun, in special pe rutele dinspre si spre Castelul din Praga. Podul Carol, strada Karlova Old Town Square si Piata Wenceslas sunt alte zone periculoase.

Roma este un oras spectaculos si vizitat de o multime de turisti. Cele mai periculoase zone pentru turisti sunt Vaticanul, Treptele Spaniole si Colosseumul. Alte zone cu risc marit sunt Prati, Trionfale sau Piazza Cavour.

Sfaturi pentru turisti:

– nu tineti portofelul sau alte bunuri de valoare in buzunarul de la spate;

– fiti prudent la orice strain care se apropie si care va stropeste sau care va loveste pur si simplu. Fiti atenti chiar si la copii sau batrani;

– in mijloacele de transport in comun, evitati sa stati in picioare langa usi, pentru ca hotul poate fura ceva si fugi inainte ca acestea sa se inchida;

– unii hoti joaca rolul turistului ratacit si o sa intinda o harta in fata victimei, oferind astfel un scut pentru a fura din geanta turistului;

– un hot poate iesi din dintr-un pub prefacandu-se beat si incepand sa imbratiseze oamenii, ca parte dintr-un truc. In timp ce isi imbratiseaza victima, hotul pune si pana pe portofelul acesteia.