Tornade puternice în statul Oklahoma: Cinci oameni au murit, alţi 50 au fost răniţi

Mai multe tornade au făcut vineri seara cinci victime în zona Oklahoma City, sudul Statelor Unite, unde se află şi oraşul Moore, deja devastat la 20 mai de o tornadă care a ucis 24 de persoane, inclusiv zece copii, relatează sâmbătă AFP şi AP.

01 iun. 2013, 06:48
Tornade puternice în statul Oklahoma: Cinci oameni au murit, alţi 50 au fost răniţi

O mamă şi copilul său şi-au pierdut viaţa în timp ce călătoreau cu maşina pe un drum în apropiere de Oklahoma City, a declarat Betsy Randolph, purtătoare de cuvânt a Oklahoma Highway Patrol, scrie Agerpres.

Numeroase persoane au fost rănite în coliziuni şi accidente de maşini şi camioane din cauza acestor tornade„, a indicat ea, adăugând că autostrada cu 4 benzi „Interstate 40” a fost închisă din cauza pericolului.

Potrivit surselor medicale locale, citate de AP, cinci persoane şi-au pierdut viaţa şi aproximativ 50 au fost rănite, dintre care 5 se află în stare critică.

Cu toate acestea, meteorologii susţin că furtuna de vineri nu poate fi comparată cu cea care a lovit oraşul Moore la 20 mai.

Serviciile meteorologice au ridicat alerta de urgenţă pentru tornade în statul Oklahoma, însă au menţinut alertele pentru inundaţii şi furtuni, indică AFP.

Potrivit presei locale, patru tornade au lovit zona Oklahoma City, cu rafale de vânt de 145 de kilometri/oră şi căderi masive de grindină.

Pasagerii de pe Aeroportul Will Rogers din Oklahoma City au fost direcţionaţi în tuneluri subterane, iar aterizările şi decolările au fost anulate.

Citeşte şi Cele mai devastatoare tornade din Statele Unite