Tort cu cremă de ciocolată

RomaniaTV.net vă prezintă o reţetă foarte bună de tort aniversar.

RomaniaTV.net
04 iun. 2018, 06:47
Tort cu cremă de ciocolată

Mod de preparare Tort cu crema de ciocolata

Blat

Separăm galbenuşurile de albuşuri, şi le batem pe cele din urmă cu un vârf de sare pană când se înfoaie în castronul nostru şi stau băţoase. Punem zahărul în ploaie şi batem în continuare, adăugăm cele 7 linguri de apă caldă, galbenuşurile unul câte unul, şi 7 linguri de ulei. Acum este momentul să schimbăm mixerul cu simplul tel şi încorporăm făina şi praful de copt, cu mişcari uşoare, largi, de jos în sus, să nu se lase frumuseţe de aluat.

Ungem cu ulei (sau unt) tava de blat de tort, tapetăm cu făina şi răsturnăm minunăţia de mai sus, nivelăm un pic şi dăm la cuptor, la foc mic…30-35 min.

Din când în când ne zgâim prin uşa cuptorului la minunăţia care se lăfăie acolo, scuipăm în sân să nu cumva să deochiem şi să nu crească chiar acu când avem musafiri….spre final împungem cu o scobitoare aluatul…dacă iese curată, înseamnă că este copt.

Lasăm să se răcească blatul şi îi promitem că îl vom însiropa şi îmbrăca în cremă delicioasă numai să stea aşa…să nu se lase.

Sirop

Amestecăm o cană de zahăr cu 3 de apă, punem pe foc şi lasăm să fiarbă până scade un pic şi se leagă. După ce s-a fiert suficient lăsăm să se răcească şi îi adăugăm nişte esenţă de rom…că doar nu merge simplu aşa pe pandişpanul nostru, nu, trebuie şi el să fie aromat şi parfumat…doar e ocazie specială!

Crema

Într-un vas se pun ouale întregi cu zaharul pe foc mic amestecându-se cu telul continuu pentru a nu se lipi, până începe să se îngroaşe, formându-se o crema. Se adauga untul, cacao, esenţa şi se amestecă. Când s-a îngroşat şi telul lasă dâre în urma sa, se adaugă nucile şi se ia de pe foc.

Lasăm să se răcească un pic şi apoi se ornează tortul.

Si uite aşa avem toate cele necesare pentru asamblarea şi împopoţonarea blatului nostru…..că doar i-am promis, nu?

Tăiem blatul pe orizontala în trei parţi cât de egale putem, după care începe ferchezuirea, însiropăm, punem cremă, nivelăm…aşezăm alta felie, însiropăm, cremuim bine….şi la fel şi ultimul strat…netezim totul cu o spatulă…facem moaţe, presărăm nucă de cocos pe margini…ei ce mai, il pregatim ca pentru expozitie!

Nu-i aşa că e frumos?….dar şi gustos…vă spun cu siguranţa că este mai ales gustos!

Poftă bună!

Ingredientele si cantitatile le gasesti aici.