Totul ce trebuie să ştii despre herpes

Herpesurile sunt cauzate de obicei de virusii Herpes simplex. Exista doua feluri de Herpes simplex: tipul 1 care provoaca majoritatea infectiilor orale si aproximativ jumatate din cele genitale si tipul 2 care aproape intotdeauna cauzeaza herpesul genital.

RomaniaTV.net
24 apr. 2015, 06:51
Totul ce trebuie să ştii despre herpes

Te poti infecta prin contact direct cu herpes, cu lichidul dintr-un herpes sau cu saliva unei persoane care are herpes. Herpesul genital se dobandeste prin contact sexual, dar o persoana cu herpes facial activ poate sa transfere virusul in zona genitala sau in alte parti ale corpului, cum ar fi ochiul.

Dupa o prima infectare fie se instaleaza imunitatea fata de o infectie ulterioara, fie virusul ramane in stare latenta in celulele nervoase pana este reactivat de factori declansatori cum ar fi: expunerea la temperaturi foarte ridicate sau foarte scazute, lumina solara puternica, raceala, stresul, oboseala si extenuarea,  menstruatia, alimentatia deficitara.

Cum se manifesta?

Aparitia herpesului poate da o stare de indispozitie generala, somnolenta sau insomnie, dureri de cap, nervozitate, scaderea poftei de mancare, greturi, frisoane, cresterea temperaturii sau dureri in muschii coloanei vertebrale ce se accentueaza la extensia capului, dar toate aceste simptome dispar in 3-5 zile de la debut.

Continuarea pe Lyla.ro.