Traian Băsescu, detalii INCREDIBILE din dosarul Microsoft: Banii lui Cocoş, blocaţi în Elveţia

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că este o minciună ceea ce s-a spus că Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, a încasat nouă milioane de dolari în dosarul Microsoft şi a adăugat că, din ceea ce ştie, mare parte din această sumă este blocată într-un cont în Elveţia. 

30 oct. 2014, 22:37
Traian Băsescu, detalii INCREDIBILE din dosarul Microsoft: Banii lui Cocoş, blocaţi în Elveţia

”S-a spus minciuna că Cocoş a încasat 9 milioane de dolari, când banii, cel puţin ceea ce ştiu eu, în cea mai mare parte a lor, sunt blocaţi în bancă, la solicitarea autorităţilor române, de doi ani. Deci sunt acolo, nu au ajuns la Cocoş şi nu mă interesează Cocoş în această ecuaţie, dar toată lumea o întreabă pe Elena Udrea: Dar cum ai avut nouă milioane de dolari şi ce ai făcut cu ei, unde sunt, nu se poate să nu ştii, că bănuiesc că nouă milioane de dolari sunt cam jumătate de camion”, a spus Traian Băsescu, într-o emisiune a postului B1 TV.

Potrivit lui Traian Băsescu, ”dacă au fost, au fost o mică parte”.

”Am văzut şi eu în documentele din dosarul Microsoft, că domnul Pescariu a adus bani şi lichizi, cu geanta, dar discutăm de nouă milioane de dolari. Deci e o mare minciună publică, o fi fost aşa înţelegerea, dar banii nu au ajuns la Cocoş, în mod cert sau nu în casă la Cocoş, însă ceea ce eu ştiu e că cea mai mare parte a banilor este blocată într-o bancă din Elveţia”, a mai spus Traian Băsescu.

Dorin Cocoş ar fi cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Ştefan şi Gabriel Sandu, pentru a interveni în achiziţionarea dreptului de utilizare a licenţelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro au ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari, potrivit DNA.