Traficul a revenit la normal pe DN1 UPDATE

Publicat: Marţi, 02 Ianuarie 2018 11:35 // Actualizat: Marţi, 02 Ianuarie 2018 20:51 // Sursa: romaniatv.net

S-a circulat cu dificultate, marţi, pe Drumul Naţional 1, între Braşov şi Bucureşti. Abia spre seară, traficul a revenit la normal.

UPDATE: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că începând cu ora 20.00 traficul rutier a revenit la valori normale pe DN1, în zona Predeal – Comarnic( judeţul Prahova).

Poliţiştii precizează că pe raza staţiunii Buşteni, pe sensul către Capitală încă sunt valori crescute de trafic.

Se circulă fluent, în ambele sensuri de mers. În schimb, traficul este intens în zona Otopeni, pe sensul către Capitală.

 

UPDATE: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (15:30), pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti valorile de trafic sun crescute iar la intrarea în Bucureşti dinspre Piteşti,se circulă în coloană.

Îi sfătuim pe conducătorii auto să mărească distanţa în mers, iar în cazul în care încheie coloanele să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să frâneze din timp.


UPDATE: Drumul Naţional 1 este aglomerat, marţi după-amiază, în zona staţiunilor de pe Valea Prahovei, unde se circulă bară la bară şi s-au format coloane de maşini atât pe sensul de coborâre dinspre munte, cât şi pe sensul de mers către Braşov.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova, pe DN 1, pe sensul de coborâre dinspre munte către Bucureşti, se circulă în coloană de la limita dintre judeţele Prahova şi Braşov până în staţiunea Buşteni.

Şi pe sensul de urcare către munte DN 1 este aglomerat, marţi după-amaiză. Astfel, coloane de autovehicule s-au format pe mai mulţi kilometri, pe tronsoanele de drum cuprinse între Nistoreşti şi Comarnic şi de la Poiana Ţapului până în Buşteni.

Poliţiştii le recomandă şoferilor să respecte regulile de circulaţie şi să folosească drept rută alternativă DN 1 A Braşov - Săcele - Cheia - Vălenii de Munte - Ploieşti.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a transmis că la ora 11.00, din cauza numărului mare de autovehicule care se deplasează dinspre staţiunile montane către Capitală, se circulă îngreunat pe DN 1, între Predeal şi Comarnic, iar în orele următoare valorile de trafic vor mai creşte.

Pentru evitarea aglomeraţiei, şoferii care se întorc de la munte pot folosi următoarele rute ocolitoare. Dinspre Braşov se poate folosi ruta DN1A Săcele - Cheia - Ploieşti, A3 Ploieşti - Bucureşti; iar din zona Bran Moieciu se poate folosi ruta DN73 - DN72A - DN 71 - DN7, respectiv traseul Braşov - Valea Mare-Pravăţ - Stoenesti - Targovişte - Bâldana - Bucureşti sau DN73 - A1, respectiv Braşov - Piteşti - Bucureşti.

Pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere grave, poliţiştii rutieri le recomandă şoferilor să circule cu prudenţă sporită, să adapteze viteza de deplasare la starea carosabilului şi vizibilitate, să păstreze distanţa în mers între autovehicule pentru a putea efectua orice manevră în condiţii de siguranţă şi să utilizeze centurile de siguranţă.

Poliţiştii se aşteaptă ca, odată cu terminarea sărbătorilor de iarnă, valorile de trafic să fie ridicate pe toate drumurile principale, precum şi pe cele secundare, motiv pentru care vor acţiona cu efective sporite pe parcursul zilei de marţi, anunţă Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Ilfov.

„Peste 20 de echipaje de poliţie rutieră din Ilfov vor fi prezente pe toate drumurile care trec prin judeţ, pentru a asigura fluenţa şi desfăşurarea în condiţii optime a traficului rutier. Un tronson unde vom acţiona cu efective sporite este Drumul Naţional 1, care leagă zona de nord a Capitalei de zona de munte. De asemenea, vom acţiona cu mai multe echipaje pe drumurile naţionale 2, 5 şi 6”, conform sursei citate.

Mai multe radare vor fi amplasate pe drumurile menţionate de IPJ Ilfov.

„Statisticile ne arată că principalele cauze ale accidentelor produse pe drumurile publice sunt: depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic. Viteza are două efecte negative asupra dinamicii oricărui eveniment rutier: 1. Determină creşterea distanţei de frânare necesară opririi autovehiculului în siguranţă! 2. Determină agravarea consecinţelor accidentelor rutiere indiferent de cauză!”, atenţionează poliţiştii.

Pentru evitarea accidentelor rutiere sau a oricărui eveniment neplăcut, oamenii legii recomandă şoferilor să respecte regulile de circulaţie şi să conducă prudent.

„Recomandăm şoferilor să se intereseze de starea vremii înainte de a porni la drum şi să aibă anvelopele de iarnă montate, iar pe durata deplasării să păstreze distanţa regulamentară faţă de ceilalţi participanţi la trafic şi nu în ultimul rând să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice”, conchide sursa menţionată.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
DN1 Infotrafic revelion 2018 trafic dn 1 vacanta revelion Valea Prahovei
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6669
RON
22 Oct
noapte 11 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H