Trafic îngreunat pe A1, A2, A3 şi pe mai multe drumuri naţionale din cauza ploilor torenţiale

Traficul rutier pe autostrăzile A1, A2 şi A3 se desfăşoară îngreunat, sâmbătă dimineaţă, din cauza ploilor torenţiale, anunţă Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

06 mai 2017, 04:48
Trafic îngreunat pe A1, A2, A3 şi pe mai multe drumuri naţionale din cauza ploilor torenţiale

Potrivit sursei citate, traficul se desfăşoară cu dificultate, din cauza ploilor abundente, pe mai multe drumuri naţionale şi pe autostrăzile A1, A2 şi A3.

De asemenea, în unele zone se circulă îngreunat din cauza ceţii.

Poliţiştii le recomandă şoferilor ca fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare. În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi şoferi reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei, pe toate categoriile de şosele.

Conform unei informări a Administraţiei Naţionale de Meteorologie, începând de joi şi până sâmbătă instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător şi cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 15-20 de litri pe metru pătrat şi izolat 30-40 de litri pe metru pătrat.

Citeşte şi PRĂPĂD făcut de furtuni, grindină şi ploi torenţiale. Zeci de case au fost inundate, oamenii sunt disperaţi VIDEO