Trafic îngreunat pe Autostrada Bucureşti – Ploieşti din cauza apei strânse pe carosabil

Traficul rutier este îngreunat pe Autostrada A3 Bucureşti - Ploieşti din cauza ploii şi a cantităţii mari de apă strânsă pe carosabil, potrivit Infotrafic.

RomaniaTV.net
24 oct. 2017, 07:35
Trafic îngreunat pe Autostrada Bucureşti – Ploieşti din cauza apei strânse pe carosabil

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române sfătuieşte conducătorii auto care se deplasează pe autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti să manifeste prudenţă sporită la volan, să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi să adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere, întrucât pe acest tronson plouă torenţial şi, în zona kilometrului 34 (Snagov), pe carosabil este o cantitate însemnată de apă.

Vă reamintim că la această oră este în vigoare o avertizare cod galben, fiind aşteptate ploi însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului. Până la ora 23.00 în Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei (inclusiv în zona municipiului București), local în Transilvania, precum și în zonele montane și submontane, se vor cumula cantități de apă ce vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40 l/mp. În zona Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură, se vor cumula cantități de apă pe arii extinse între 30 și 50 l/mp și izolat peste 60 l/mp.

Vântul va avea intensificări, local și temporar, în majoritatea regiunilor, cu viteze de 50…55 km/h, iar la munte, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali, vor fi rafale de peste 70…80 km/h. Temperaturile vor scădea de la o zi la alta, astfel încât la mijlocul săptămânii vremea va deveni rece în toată țara. La munte, la altitudini mari, trecător vor fi precipitații mixte.

În momentul în care ploua, un şofer bun trebuie să ia anumite măsuri de siguranţă pentru a se evita producerea unui accident.

Citeşte şi: Sfaturi utile pentru condusul pe timp de ploaie