REPETIŢIE pentru Parada militară de 1 Decembrie. Traficul a fost restricţionat în nordul Capitalei – VIDEO

Aproximativ 3.500 de militari şi specialişti din MApN, MAI şi SRI, cu peste 350 de mijloace tehnice, din care circa 50 de aeronave şi militari din mai multe ţări aliate sau partenere vor participa de 1 decembrie, la parada militară de Ziua Naţională a României, anunţă Ministerul Apărării. Antrenamentul general pentru desfăşurarea paradei militare de 1 Decembrie a avut loc sâmbătă în Piaţa Arcul de Triumf. 

25 nov. 2017, 06:49

Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României va începe vineri, 1 decembrie, la ora 11.00 şi se va desfăşura în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti.

 

La eveniment vor participa aproximativ 3.500 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi Serviciul Român de Informaţii, cu peste 350 de mijloace tehnice, din care aproape 50 de aeronave, dar şi peste 300 de militari din mai multe ţări aliate sau partenere, precum Bulgaria, Canada, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Republica Moldova, Slovacia, SUA, Turcia şi Ucraina.

Tot vineri, de la ora 8.00, va avea loc o ceremonie militară şi religioasă de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I. Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile de presă din ţară, iar la nivelul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

Reprezentanţii Armatei Române precizează că vor participa, la cererea administraţiilor locale, la pregătirea şi organizarea ceremoniilor militare şi religioase de depunere de coroane de flori, întâlniri cu militari veterani şi veterani de război, defilări şi expoziţii de tehnică militară de luptă şi armament.

La solicitarea Ministerului Apărării Naţionale, în contextul organizării paradei militare cu ocazia Zilei Naţionale a României, Brigada Rutieră a Capitalei va dispune măsuri specifice din competenţă, în sensul fluidizării şi restricţionării traficului rutier, în conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti sau atunci când situaţia va impune acest lucru.

Trafic restricţionat în Capitală pentru repetiţia generală de Ziua Naţională a României

Astfel, pentru asigurarea unui trafic rutier fluent şi în condiţii de siguranţă, pentru efectuarea antrenamentelor generale și pentru parada militară, în zilele de 25 noiembrie și 01 decembrie 2017, traficul rutier va fi restricționat după cum urmează:

între orele 04:00 – 16:00, va fi închisă circulaţia pe axul central şi banda I pe Șos. Kiseleff, între Piaţa Presei Libere şi Arcul de Triumf și benzile I și II pe Șos. București-Ploiești, sensul de mers Piața Presei Libere către Fântâna Miorița, precum și pe benzile III și IV pe Șos. București-Ploiești, sensul de mers Fântâna Miorița către Piața Presei Libere. De asemenea, va fi restricționat traficul rutier și în Pasajul Presei Libere, pe sensul de deplasare dinspre Piața Presei Libere către Arcul de Triumf, traficul rutier fiind dirijat prin breteaua care accede în Piața Montreal.

între orele 07:00 – 16:00, va fi închisă total circulaţia (gradual,în funcție de momentul sosirii tehnicii militare pentru paradă ) pe Șos. Kiseleff între Piața Presei Libere şi intrarea în Piaţa Victoriei, până la semaforul care face legătura cu Bd. Aviatorilor și Str. Paris, pe străzile adiacente, precum și pe Str. Al. Constantinescu, între Bd. Mărăşti şi Arcul de Triumf, Bd. Mareşal Averescu între bd. Mărăşti şi Arcul de Triumf, Bd. Constantin Prezan între Piaţa Arcul de Triumf şi Piaţa Charles de Gaulle, Str. Primo Nebiolo, Str. Arh. Ion Mincu, Str. Docenților și pe Str. Barbu Delavrancea. De asemenea, traficul rutier va fi restricționat temporar și pe Bd. Poligrafiei, Bd. Mărăști și Str. Clucerului, pe durata deplasării tehnicii și personalului.

între orele 07:00 – 16:00, va fi închisă circulația și pe banda I de pe Bd. Ion Mihalache, tronsonul cuprins între Bd. Nicolae Titulescu și intersecția cu Str. Arh. Ion Mincu.

În ziua de 30 noiembrie 2017, începând cu ora 10.00, până pe 01 decembrie, ora 20.00, va fi restricționat traficul rutier pe str. A. Constantinescu, banda I, sensul de mers dinspre Arcul de Triumf către Mănăstirea Cașin și pe Șos. Kiseleff, banda I, pe sensul de mers dinspre Piața Presei Libere către Arcul de Triumf, și începând cu ora 14.00, benzile I și II, din Piața Arcului de Triumf sensul de mers dinspre Bd. Ctin. Prezan către Piața Presei Libere.

Totodată, în zilele de 24, 25 și 30 noiembrie 2017, începând cu orele 22.00, până în zilele de 25 și 26 noiembrie 2017, respectiv 01 decembrie 2017, orele 16.00, se va interzice staționarea autovehiculelor pe Aleea Pescăruș, între Intrarea Pescăruș si Restaurant Pescăruș, cât și în alveolele de pe Șos. Kiseleff, în zona Monumentului Infanteriei.

De asemenea, în data de 01.12.2017, între orele 06.00 – 16.00, se va restricționa traficul rutier pe banda I de circulație, pe Bd. Aviatorilor, dinspre Bd. Beijing către Str. Arh. I. Mincu și la necesitate, banda I pe sensul de mers dinspre Str. Arh. I. Mincu către Bd. Beijing, precum și pe breteaua adiacentă Bd. Aviatorilor, (respectiv Parcului Herăstrău), între rondul Pescăruș și Piața Charles de Gaulle.

Rute ocolitoare recomandate:

1. Șos. Bucureşti-Ploieşti – Piaţa Presei Libere – Piaţa Montreal – Bd. Mărăşti – Str. Alexandru Constantinescu – Piaţa Domenii – Bd. Ion Mihalache;

2. Sos. Bucureşti-Ploieşti – Piaţa Presei Libere – Piaţa Montreal – Bd. Mărăşti – Bd. Mareşal Averescu – Str. Turda – Podul Grant;

3. Piaţa Victoriei – Bd. Aviatorilor – Bd. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogării – DN1;

4. Șos. Stefan cel Mare – Str. Barbu Văcărescu – Bd. Aerogării – D.N.1.

Conducătorilor auto le este recomandat să evite deplasarea în zona de desfăşurare a evenimentului, să circule cu maximă atenţie, să folosească rutele ocolitoare, să nu parcheze autovehiculele în apropierea zonelor restricţionate pentru circulaţie şi să opteze, în perioada menţionată, pentru transportul public de suprafaţă sau metrou.

De asemenea, şoferii sunt rugaţi să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră aflaţi în trafic pentru devierea acestuia.

Pietonilor le este recomandat să circule cu atenţie şi să traverseze strada numai prin locurile special amenajate.