Traficant de droguri spaniol condamnat la Miami la 150 de ani de închisoare

Şeful spaniol al unei reţele transatlantice de traficanţi de cocaină, poreclit 'Los Miami', a fost condamnat luni de tribunalul federal din Miami (sud-estul SUA) la 150 de ani de închisoare, sub acuzaţia de spălare a peste 14 milioane de dolari prin achiziţii de blocuri de locuinţe-condominii la malul mării şi maşini sport exotice, relatează Reuters.  

30 sept. 2014, 05:40
Traficant de droguri spaniol condamnat la Miami la 150 de ani de închisoare

Un juriu l-a condamnat pe Álvaro López Tardón, 39 de ani, pentru zece capete de acuzare pentru spălare de bani în luna iunie.

Judecătorul districtual Joan Lenard a dispus de asemenea sechestrarea proprietăţilor de 14 milioane de dolari şi o amendă de 2 milioane.

Procurorii au declarat că Lopez Tardón a fost şeful unui sindicat internaţional de spălare de bani şi trafic de narcotice ce a distribuit 8 tone de cocaină din America de Sud la Madrid şi a spălat veniturile la Miami.
  
Banii au fost introduşi ilegal în Miami prin curieri şi transferuri, prin intermediul unor companii dintre care de maşini sport exotice controlate de Lopez Tardón la Madrid, au adăugat procurorii.
  
Procesul său a inclus mărturii de la membri ai Poliţiei Naţionale spaniole, un membru de la agenţia de interceptare naţională spaniolă şi de la administraţia fiscală spaniolă.  

În momentul arestării sale în 2011, oficialii federali au confiscat 17 maşini de lux, printre care un Bugatti Veyron 2008 şi un Ferrari 2003 Enzo, de la López Tardón şi patru asociaţi, inclusiv fratele său, care este de asemenea pus sub acuzare în Statele Unite dar se află acum în custodie în Spania.

Oficialii federali au confiscat peste zece condominii şi 26 de conturi bancare, ca parte a cazului.

López Tardón a trăit într-un apartament din Miami Beach din 2001 până în 2011 şi a făcut cea mai mare parte din achiziţiile sale printr-o companie fictivă, potrivit documentelor judiciare.
  
Imperiul lui López Tardón a început să se destrame când oficialii au arestat în 2011 un confident pretinzând a fi preotul său personal, având într-o geantă peste 21.000 de euro pe aeroportul internaţional din Miami.