Traficanţi încătuşaţi în stradă, cu pistolul la tâmplă. Aduceau drogurile din Italia, ascunse în cozonaci

Trei dealeri din Bârlad, care au adus jumătate de kilogram de stupefiante de risc din Italia ascunse într-un cozonac au fost alergaţi de mascaţi pe stradă şi încătuşaţi cu pistolul la tâmplă. În casele celor trei, anchetatorii au găsit arme, ceasuri de lux şi bijuterii.

26 feb. 2016, 11:20
Traficanţi încătuşaţi în stradă, cu pistolul la tâmplă. Aduceau drogurile din Italia, ascunse în cozonaci

Operatiunea de destructurare a retelei de traficanti de droguri de risc, care a avut loc chiar în ziua de Dragobete, pe 24 februarie, când cei trei au fost prinşi în flagrant. În momentul în care au intrat în posesia unui colet expediat din Italia în care au fost găsite 488,60 g rezinã de cannabis (haşiş).

Citeşte şi Şoc pentru o cântăreaţă de muzică populară. Fostul iubit, reţinut pentru trafic de droguri

Conform unui comunicat trimis de DIICOT – Biroul Teritorial Vaslui, în această cauză, pe 24 si 25 februarie, au fost efectuate șase percheziții domiciliare, in Bârlad și în comuna Zorleni, fiind ridicate sisteme informatice, precum și arme și muniții (respectiv: 1 pistol marca BBM, model 315, cal. 8mm, prevăzut cu 6 cartușe cu glonț, 1 pistol marca BBM, model 315, cal. 8mm prevăzut cu 6 cartușe cu gaz de 8 mm, 1 pușcă semi-automată marca Ruger model 1022 carabine, cal. 22 LR și 445 cartușe Fiocchi, cal. 22, 40 de cartușe de vânătoare cu alice marca Mirage, materiale de confecționat cartușe de vânătore (51 tuburi goale, 32 de capse de plumb, 1110 gr alice din plumb de 5 mm, 4 obiecte destinate confecționării artizanale), 2171 capse Genofix), ceasuri de diferite mărci și bijuterii din diferite materiale. Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activități infracționale desfășurate. Suportul tehnic și informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informații. Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui.

Citeşte şi Captură RECORD: Droguri în valoare de 1 MILIARD DE DOLARI, ascunse în sutiene cu silicon FOTO

Din referatul de propunere pentru arestare a celor trei traficanti din Bârlad, reiese cã în perioada 11-13 februarie, Stefăniţă Tiberiu a fost prezent în localitatea Catania, din Italia, însotit de o altã persoană, unde au stabilit împreună cu D.A.M., rezident în localitatea italiană mentionată, detalii privind desfăsurarea activitătii de import de droguri de risc, activitate ce urma a se desfãsura prin intermediul trimiterii unor diverse colete cu drog, prin intermediul firmelor de curierat. Pe 18 februarie, de la agentia Catania, Italia, a unei firme de curierat internatională, a fost expediat cãtre Bârlad, un colet care continea cantitatea de 488,6 gr rezină de cannabis (hasis), colet care avea destinatia Bârlad si urma să îi parvină lui Stefănită Tiberiu, în data de 24 februarie.

Pentru a asigura conspirativitatea importului de drog, Stefănită Tiberiu a apelat la numitii Costea Radu Ciprian si Tomescu Octavian si, de comun acord cu acestia, coletul a fost expediat având ca destinatar pe Tomescu Octavian, numărul de telefon de contact fiind numărul folosit de Costea Radu Ciprian. Activitatea de import de droguri de risc desfăsurată de Stefănită Tiberiu a fost sprijinitã de numitii Costea Radu Ciprian (detinător al numărului de contact care figura pentru ridicarea coletului), Tomescu Octavian (persoana figurând în mod fictiv ca destinatar al coletului) si Lefter Ionut Adrian (persoană care i-a transportat cu autoturismul marca Mercedes Vito, apartinând lui Stefănită Tiberiu, pe Costea Radu Ciprian si Tomescu Octavian la sediul coletariei internationale din Bârlad, în vederea ridicării coletului„, se mentioneazã în referatul procurorilor DIICOT.