Traficul feroviar blocat între Ploieşti şi Braşov din cauza unor copaci căzuţi pe calea ferată, reluat între Timişu de Sus şi Predeal

Circulaţia feroviară, blocată, marţi seară, între Ploieşti şi Braşov, din cauza unor copaci căzuţi pe calea ferată, a fost reluat, la ora 20.45, pe firul II, între Timişu de Sus şi Predeal.

13 mart. 2018, 17:47
Traficul feroviar blocat între Ploieşti şi Braşov din cauza unor copaci căzuţi pe calea ferată, reluat între Timişu de Sus şi Predeal

UPDATE : Conform CFR, la ora 20.45 a fost reluat traficul feroviar pe firul II, între Timişu de Sus şi Predeal, trenurile circulând cu locomotive Diesel.

Pe firul I se intervine în continuare pentru remedierea deranjamentului la firul de contact, astfel încât pe acest sens trenurile să poată circula în condiţii normale (cu locomotive electrice).

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a anunţat că traficul feroviar este blocat pe Magistrala 300 Ploieşti – Braşov din cauza unor copaci cazuţi pe calea ferată.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, Ciprian Sfreja, a declarat pentru News.ro că unul dintre copaci a căzut peste un tren cu pasageri care circula spre Capitală, fără a se înregistra victime, iar celălalt a căzut pe calea ferată, între localităţile Timişu de Sus şi Predeal.
La rândul lor, reprezentanţii CFR au precizat că pe secţia Timişu de Sus – Predeal este lipsă curent în firele de contact din cauza copacilor căzuţi pe calea ferată, iar echipe de intervenţie CFR Infrastructură se află la faţa locului şi lucrează pentru redeschiderea circulaţiei.

La ora 20.00, opt trenuri staţionau în gările de pe traseu (cinci în Braşov şi trei în Predeal), urmând să ajungă la destinaţie cu întârzieri.

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanţa neefectuată din ruta respectivă), precizează CFR Călători.