Un tren ce transporta deşeuri a deraiat în Călăraşi. Traficul feroviar a fost oprit în zonă

Traficul feroviat în judeţul Călăraşi, pe ruta Călăraşi – Ciulniţa, a fost oprit, luni, din cauza unui tren care a deraiat, anunţă Centrul Infotrafic.

20 nov. 2017, 07:11
Un tren ce transporta deşeuri a deraiat în Călăraşi. Traficul feroviar a fost oprit în zonă

UPDATE ORA 09.45 Pasagerii trenurilor care circulă, luni dimineața, pe relația Ciulnița – Călărași Sud, vor fi transportați cu mijloace auto după ce un vagon din compunerea unui tren care aparține operatorului privat de transport de marfă Unicom Tranzit a deraiat de un boghiu, informează CFR SA.

Trenul asigura un transport cu deșeuri feroase pe relația Zalău Nord — Călărași Nord.

„La fața locului se află reprezentanții autorităților care anchetează cauzele producerii acestei deraieri, precum și echipele de specialiști care vor interveni cu o macara de mare de tonaj pentru repunerea pe șină a vagonului. Compania Națională de Căi Ferate ‘CFR’ SA cere scuze pasagerilor pentru disconfortul creat de acest eveniment feroviar și îi asigură că măsurile operative întreprinse de personalul feroviar au ca principal scop asigurarea continuității traficului feroviar până la finalizarea intervenției și redeschiderea circulației în condiții de siguranță”, precizează sursa citată.

Traficul feroviat pe ruta Călăraşi – Ciulniţa a fost blocat, luni dimineaţă, din cauza unui tren care a deraiat pe Secţiunea de cale ferată 802, la kilometrul 12+780.

În acest moment se efectuează cercetarea la faţa locului şi se încearcă remedierea problemei, în vederea redeschiderii rapide a traficului feroviar.

Deocamdată, nu se cunoaşte motivul producerii accidentului şi dacă sunt victime.

Citeşte şi Trafic feroviar, blocat după ce un copac a căzut peste firele de înaltă tensiune