Traficul feroviar se desfăşoară în condiţii de vânt puternic, ploi şi polei. 12 administratori de drumuri, sancţionaţi

Traficul feroviar la nivel național se desfășoară în condiții de iarnă, cu fenomene meteo precum vânt puternic, ploi și polei, ce pot determina întârzieri în graficul de circulație, a anunțat, joi, într-un comunicat de presă, CFR Călători. Totodată, poliţiştii au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale administratorilor de drumuri, pentru neîntreţinerea carosabilului.

07 ian. 2016, 08:35
Traficul feroviar se desfăşoară în condiţii de vânt puternic, ploi şi polei. 12 administratori de drumuri, sancţionaţi

Personalul feroviar de specialitate este mobilizat pentru verificări, iar pe segmentele unde situația o impune se intervine pentru remedierea eventualelor deranjamentelor tehnice produse la linia de contact și la pantografele trenurilor, din cauza rafalelor puternice de vânt și a depunerii de polei„, notează sursa citată.

CFR Călători precizează, totodată, că, în cursul dimineții, au fost remediate două deranjamente tehnice la linia de contact pe segmentele feroviare Pantelimon — Obor și Valea Putnei — Argestru, în prezent nefiind anunțate alte probleme pe rețea.

De asemenea, la ora actuală, se lucrează în Gara de Nord pentru remedierea deranjamentului tehnic înregistrat la sistemul de informare a publicului călător.

În ceea ce privește cursele programate pentru ziua în curs, niciun operator de transport feroviar de călători (de stat sau privat) nu a anunțat modificări de grafic, peste 1.600 de trenuri de călători și de marfă fiind programate să circule la nivel național. CFR SA va informa permanent operatorii de transport feroviar asupra evoluției fenomenelor meteorologice și a condițiilor de circulație la nivel național, astfel încât toate companiile să-și informeze din timp călătorii, dacă apar modificări în circulația trenurilor înscrise deja în trafic„, se arată în comunicatul CFR Călători.

În ultimele 24 de ore, polițiștii au acționat cu 1.772 de mijloace auto, pentru a nu se înregistra persoane înzăpezite, blocate în trafic și expuse unor situații de risc, precum și pentru informarea populației, a conducătorilor auto, în ceea ce privește circulația rutieră pe drumurile publice.

Aceștia au aplicat 12 sancțiuni contravenționale administratorilor de drumuri, pentru neîntreținerea carosabilului, iar 114 conducătorilor auto pentru nerespectarea regulilor de circulație în condiții de iarnă (lipsă anvelope de iarnă, neutilizarea dispozitivelor omologate antiderapante), informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) remis joi AGERPRES.

În prezent, nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă din cauza vremii nefavorabile sau a unor accidente rutiere, traficul rutier la nivel național desfășurându-se în condiții de iarnă.

Potrivit sursei citate, au fost salvate de la îngheț șase persoane fără adăpost, care au fost identificate și transportate la centrele sociale de către unitățile de Ambulanță.

Poliția Română recomandă conducătorilor auto să pornească la drum numai după ce s-au interesat cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă și situația meteorologică existentă. De asemenea, autovehiculele trebuie să fie echipate corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope de iarnă, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare — dezaburire funcțional etc).

Este, de asemenea, obligatoriu ca toți conducătorii auto să respecte indicațiile și recomandările polițiștilor rutieri care acționează pe arterele pe care se circulă îngreunat și să permită accesul utilajelor de deszăpezire.

Polițiștii vor continua să acționeze zilnic pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo, în sistem integrat, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, conform dispozițiilor ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă„, se arată în comunicat.

Citeşte şi MERSUL TRENURILOR 2016: Ce rute s-au schimbat şi cum obţii reduceri la biletele CFR