Traficul pe Transfăgărăşan, blocat pe un sens pentru a permite intervenţia pompierilor la incendiul din apropierea Cetăţii Poenari

Traficul rutier pe DN 7 C – Transfăgărăşan este blocată, miercuri, pe un sens pentru a permite intervenţia pompierilor la incendiul izbucnit în comuna Arefu, în apropierea Cetăţii Poenari. Versantul a fost survolat cu un elicopter cu sistem Banbi Buket pentru a evalua situaţia şi a interveni.

02 mai 2018, 06:31
Traficul pe Transfăgărăşan, blocat pe un sens pentru a permite intervenţia pompierilor la incendiul din apropierea Cetăţii Poenari

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulaţia rutieră a fost reluată pe un fir alternativ pe DN7C Transfăgărăşan, la kilometrul 57, în comuna Arefu, judeţul Argeş, unde se continuă intervenţia pentru lichidarea incendului de vegetaţie de pe versantul din apropierea drumului public. Valorile de trafic sunt foarte reduse în zonă.

Incendiul din apropierea Cetăţii Poenari a izbucnit, marţi, fiind sesizat printr-un apel la 112. Zona de manifestare este aceeaşi ca şi săptămâna trecută.

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri care au constatat că fumegaţia se manifesta pe partea de nord a versantului, într-o zonă inaccesibilă forţelor de intervenţie.

Un elicopter dotat cu sistem Bambi Bucket a fost solicitat pentru efectuarea recunoaşterilor din aer şi utilizarea la operaţiunea de stingere.