Traficul rutier pe DN1 se va desfăşura cu dificultate din cauza lucrărilor de reparaţii la Ghimbav

Traficul rutier pe DN1 în zona oraşului Ghimbav se va desfăşura cu dificultate, marţi şi miercuri, din cauza lucrărilor de reparaţii care se execută la suprafaţa carosabilă pe aproximativ doi kilometri.

24 apr. 2018, 14:03
Traficul rutier pe DN1 se va desfăşura cu dificultate din cauza lucrărilor de reparaţii la Ghimbav

”Sensul de mers spre Codlea va fi închis în totalitate marţi până la ora 19.00, autovehiculele circulând alternativ pe celălalt sens. Miercuri se va închide sensul de mers dinspre Codlea spre Braşov, în intervalul orar 7.00-19.00. Distanţa pe care noi executăm reparaţii la găurile apărute în principal pe axul drumului este de aproximativ doi km. Având în vedere că această arteră de circulaţie este foarte degradată în zona oraşului Ghimbav, reparaţiile se fac pe suprafeţe mai mari, de aceea este necesară restricţionarea traficului”, a declarat pentru AGERPRES şeful Secţiei Drumuri Naţionale din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov, Horia Stancu.

Potrivit sursei citate, în această perioadă, pe drumurile naţionale care tranzitează judeţul Braşov, lucrează trei echipe la repararea gropilor din carosabil. Pe DN11 Braşov-Bacău, lucrările până la limita cu judeţul Covasna se vor încheia la sfârşitul acestei săptămâni, după care echipa de lucrători de va muta pe DN13, Braşov-Sighişoara, în zona Pădurea Bogăţii. De asemenea, lucrări de reparaţii se fac şi pe DN73 A între Predeal-Pârâul Rece şi DN1 Braşov-Predeal.

Reparaţii vor fi executate şi pe DN10 Braşov-Buzău, porţiunea de drum din judeţul Braşov, şi pe DN73 Braşov-Piteşti, 11 km, în zona Moieciu-Fundata, suprafaţă care nu va fi reparată de firma care reabilitează DN73, a adăugat şeful Secţiei Drumuri Naţionale Braşov.

În baza contractului încheiat de DRDP Braşov, lucrările de reparaţii se execută în termen de 90 de zile pe o suprafaţă de 45.000 de metri pătraţi.

”Până acum am reparat deja 11.000 de metri pătraţi pentru că vremea ne-a permis acest lucru. Sperăm că vremea va ţine cu noi în continuare” a spus Horia Stancu.