TRAFIC intens pe A2, în cel mai aglomerat weekend pe litoral. Circulaţie îngreunată şi pe DN1

Traficul a fost intens, duminică, pe A2 Bucureşti - Constanţa, pe sensul de mers spre Capitală, la sfârşitul celui mai aglomerat weekend pe litoral din această vară, în care pe Austostrada Soarelui au circulat aproximativ 67.000 de autovehicule, informează Centrul Infotrafic. Aglomeraţie a fost şi pe DN1, în zona staţiunilor de pe Valea Prahovei formându-se coloane de maşini.

26 iul. 2015, 08:25
TRAFIC intens pe A2, în cel mai aglomerat weekend pe litoral. Circulaţie îngreunată şi pe DN1

UPDATE 19.15 Centrul INFOTRAFIC informează că la această oră (19.15), în judeţul Braşov, traficul rutier este îngreunat între localităţile Codlea şi Vlădeni, din cauza unui accident rutier. Pe timpul cercetărilor traficul rutier a fost oprit aproximativ 30 de minute.

În judeţul Constanţa, din cauza aglomeraţiei, se circulă îngreunat pe DN39 Mangalia – Constanţa, în zona Eforie – Nord.

Pe Autostrada Soarelui traficul este intens pe sensul de mers către Bucureşti. La Feteşti, coloana de autovehicule formată la ghişeul destinat achitării pe loc a tarifului măsoară aproximativ 200 – 300 de metri. Începe să se formeze o coloană de autovehicule şi pe breteaua de ieşire de pe A2 pe DN Centura Bucureşti.

Pe DN1 Bucureşti – Braşov, cel mai greu se circulă între staţiunile Predal şi Sinaia şi la intrarea în Comarnic dinspre Braşov. În celelalte staţiuni montane prahovene, tot din cauza aglomeraţiei, autovehiculele rulează cu viteză redusă.

În acest moment, pe DN1A Ploieşti – Cheia, în judeţul Prahova, cel mai greu se circulă în zona Măneciu, alternativ, semaforizat, din cauza unor alunecări de teren care au erodat terasamentul (pe porţiunea kilometrică 133+100 – 133+370 de metri).


UPDATE 17.00. Centrul INFOTRAFIC  informează că, la această oră (17.00), în judeţul Constanţa, din cauza aglomeraţiei, se circulă îngreunat pe DN39 Mangalia – Constanţa, în zona Eforie – Nord.

Pe Autostrada Soarelui traficul este intens pe sensul de mers către Bucureşti. La Feteşti, coloana de autovehicule formată la ghişeul destinat achitării pe loc a tarifului măsoară aproximativ 200 – 300 de metri. Începe să se formeze o coloană de autovehicule şi pe breteaua de ieşire de pe A2 pe DN Centura Bucureşti.

Poliţiştii precizează că dinspre Constanţa înspre Bucureşti se poate circula şi pe următoarele rute: DN2A Constanţa – Hârşova – Slobozia – DN21 Drajna – A2 Drajna – Bucureşti; DN3 Constanţa – Murfatlar – Ostrov (traversare cu bacul) – Călăraşi – A2 – Bucureşti.

Pe DN1, pe Valea Prahovei, traficul rutier este intens, între staţiunile Sinaia şi Buşteni iar pe sensul de coborâre apar coloane în mişcare de aproximativ un kilometru.

UPDATE 16.30 Traficul rutier pe DN 1, pe Valea Prahovei, este aglomerat . Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Prahova, DN 1 este aglomerat pe ambele sensuri de mers, în zona staţiunilor de pe Valea Prahovei, viteza medie cu care se deplasează maşinile în coloană fiind de 40 de kilometri la oră. Traficul este mai îngreunat în zona trecerilor pentru pietoni din staţiunile Azuga şi Buşteni, însă nu se înregistrează blocaje. Peste 10.000 de turişti îşi petrec acest sfârşit de săptămână în staţiunile de pe Valea Prahovei.

UPDATE 14.15. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la 14:30, pe DN1, pe Valea Prahovei, traficul rutier este intens, între staţiunile Sinaia şi Buşteni, iar pe sensul de coborâre apar coloane în mişcare de aproximativ un kilometru. Poliştişii le recomandă conducătorilor auto să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare între autovehicule şi să respecte regulile privind manevra de depăşire.

UPDATE 13.00 Centrul INFOTRAFIC informează că, la ora 12.45, în judeţul Constanţa, din cauza aglomeraţiei, se circulă îngreunat pe DN39 Mangalia – Constanţa, în zona Eforie.

Potrivit sursei citate, la această oră nu există probleme de fluenţă a traficului rutier pe DN1 Bucureşti-Braşov, însă este posibil ca în orele următoare să se circule îngreunat pe sensul către capitală, pe raza localităţilor Predeal, Sinaia şi Comarnic.

Pe autostrăzile şi pe drumurile naţionale pe care traficul rutier se va intensifica, numărul de poliţişti a fost suplimentat. Aceştia acţionează în zonele în care apar probleme în ceea ce priveşte fluenţa traficului, dar şi în scopul prevenirii unor accidente rutiere.

_______________________________________________________________________________

Centrul informează că, încă de la ora 10.00, valorile de trafic au început să crească pe A2 Bucureşti – Constanţa, deţi, la această oră, se circula fără probleme de fluenţă.

Poliţiştii avertizează însă că este de aşteptat ca,  în orele următoare, traficul să se intensifice considerabil pe sensul de mers către Capitală.

Acest sfârşit de săptămână a fost cel mai aglomerat de la începerea sezonului estival, având în vedere valorile ridicate de trafic pe drumurile care duc către judeţul Constanţa. Spre exemplu, pe Autostrada Soarelui s-au înregistrat aproximativ 67.000 de autovehicule în ultimele două zile (numărul estimat al turiştilor aflaţi pe litoral depăşete 230.000.

Aşadar, este de aşteptat ca pe parcursul acestei zile să se circule îngreunat pe DN39 Mangalia – Constanţa, mai ales în zona staţiunii Eforie-Nord. Este posibil să se formeze coloane de maşini şi la ieşirea de pe autostrada A2 către DN Centura Capitalei, dar în special la staţia de taxare de la Feteşti, întrucât mulţi conducători auto preferă să plătească taxa de pod la singurele ghişee destinate achitării pe loc a tarifului (câte o casierie pe fiecare sens de mers, pe benzile numărul unu), arată reprezentanţii Infotrafic.

CITEŞTE ŞI PUHOI de TURIŞTI la MARE. Radiaţii periculoase pun în pericol viaţa celor de pe litoral VIDEO

Pentru a nu se forma coloane de autovehicule, poliţiştii le reamintesc şoferilor că prin staţia de taxare se poate trece liber pe benzile doi şi trei, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa să se plătească în avans sau ulterior, până la ora 24 a zilei următoare trecerii, la benzinăriile autorizate (OMV Petrom, MOL, Rompetrol) sau prin SMS, la numărul 7577 (detalii pe site-ul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – http://www.cnadnr.ro/pagina.php?idg=316).

Taxa pentru punctul de trecere de la Feteşti de pe A2 este plătită în continuare cash, la ghişeu, în 40 la sută din cazuri, formându-se cozi, deşi există posiblitatea plăţii în benzinării sau prin SMS, arăta CNADNR într-un răspuns la solicitarea MEDIAFAX.

A2 Bucureşti – Constanţa are o capacitate medie de preluare de 2.500 de autovehicule pe oră, mai precizează Infotrafic.

Pentru evitarea aglomeraţiei, dinspre Constanţa înspre Capitală pot fi folosite şi alte rute: DN2A Constanţa – Hârşova şi DN3 Constanţa – Murfatlar – Ostrov – Călăraşi (traversare cu bacul).

De asemenea, pe autostrada A1 Piteşti – Bucureşti şi pe DN1 Braşov – Bucureşti vor creşte semnificativ valorile de trafic, mai ales înainte şi după lăsarea serii.

Pe autostrăzile şi pe drumurile naţionale pe care traficul rutier se va intensifica, numărul de poliţişti a fost suplimentat. Aceştia vor acţiona în zonele în care apar probleme în ceea ce priveşte fluenţa traficului, dar şi în scopul prevenirii unor accidente rutiere.