TRAGEDIA de la Clubul COLECTIV, cea mai gravă din ultimele două decenii

În noaptea dintre zilele de 30 și 31 octombrie 2015, s-a produs un incendiu la clubul Colectiv din Capitală, în care și-au pierdut viața 27 de persoane și alte 180 au fost rănite.

30 oct. 2015, 23:57
TRAGEDIA de la Clubul COLECTIV, cea mai gravă din ultimele două decenii

Deși acesta este cel mai grav astfel de incident din România din ultimii 20 de ani, în țara noastră au mai avut loc evenimente asemănătoare, soldate cu multiple victime.

În ziua de 24 mai 2004, la ora 5,50 în comuna Mihăilești, județul Buzău, pe DN2, a avut loc o explozie datorată accidentului unui camion care transporta 20 de tone de azotat de amoniu. Bilanțul victimelor arată că au fost 18 morți, dintre care șapte pompieri, trei localnici și doi jurnaliști, precum și 13 răniți grav.

O altă tragedie de proporții a avut loc la 16 august 2010, în jurul orei 18,30, în salonul de Terapie Intensivă nou-născuți, din Secția de Neonatologie a Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu” din București. În urma incendiului izbucnit, șase bebeluși au decedat, iar alți cinci au suferit vătămări corporale grave.

La 15 noiembrie 2008, la mina Petrila și-au pierdut viața 12 mineri, ingineri și salvatori mineri, arși de vii în urma a două explozii de metan care s-au succedat la câteva ore diferență.

O altă catastrofă s-a înregistrat la 5 februarie 2011, când cinci angajați ai Exploatării Miniere Uricani și-au pierdut viața într-o explozie de metan ce a avut loc într-o galerie situată la o adâncime de 430 de metri, în subteranul minei.

La 6 aprilie 2014, trei dansatoare au murit și a patra a fost grav rănită într-un incendiu iscat la Constanța, într-un restaurant libanez din centrul orașului.

O altă explozie soldată cu victime multiple a avut loc la 14 septembrie 2007, într-un bloc de locuințe din Zalău, ca urmare a unei scurgeri de gaze. Doi oameni au murit și alți opt au fost grav răniți. O lună mai târziu, blocul a fost demolat.

Două explozii au avut loc în dimineața zilei de 19 februarie 2012, într-un club din Sighetu Marmației. Prima a rănit 7 persoane, iar cea de-a doua 10 persoane.