TRAGEDIA din Apuseni: Parchetul general, ANCHETĂ în cazul autorităţilor

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar putea declanşa o anchetă în ceea ce priveşte autorităţile care au intervenit la misiunea din munţii Apuseni, informează România TV. Din păcate, în accidentul aviatic două persoane au murit.

23 ian. 2014, 08:15
TRAGEDIA din Apuseni: Parchetul general, ANCHETĂ în cazul autorităţilor

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat, joi, că este analizată posibilitatea unei anchete referitoare la modul în care au acţionat autorităţile în cazul accidentului aviatic din Munţii Apuseni.

Este vorba de o anchetă care se va desfăşura în paralel cu cea pe care o fac procurorii la Alba care anchetează şi încearcă să descopere care a fost exact cauza care a dus la producerea tragediei aviatice.

În ceea ce priveşte ancheta pe care intenţionează să o facă Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie îi vizează strict pe cei care au intervenit la acea misiune de salvare şi ei urmează să fie verificaţi, iar Parchetul General va decide dacă au acţionat corect.

Tiberiu Niţu a arătat, la venirea la CSM, că ancheta de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia vizează accidentul aviatic.

Întrebat dacă se anchetează şi modul în care au acţionat autorităţile, şeful Ministerului Public a precizat: ‘Am văzut articolele din presă. Luăm în calcul şi o astfel de ipoteză. (…) Am spus că luăm în calcul o astfel de ipoteză, nu am spus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia sau Parchetul General’.

Referitor la încadrarea juridică a faptelor în cazul unei astfel de anchete, Tiberiu Niţu a arătat că se analizează. ‘Am spus că analizăm. În momentul în care vom lua o hotărâre cu siguranţă opinia publică va fi informată”, a mai spus acesta.

În legătură cu intenţia prim-vicepreşedintelui PDL Cătălin Predoiu de a depune o plângere penală, procurorul general a arătat că iniţial acesta a spus că trei miniştri au răspundere morală.

‘Nu aţi reţinut un aspect important în declaraţia lui Predoiu. A spus iniţial, a enumerat trei miniştri care au o răspundere morală, după care a spus că va face o plângere penală. (…) Răspunderea penală e una şi răspunderea morală e alta’, a conchis Niţu.

Citeşte şi ADRIAN IOVAN a murit. Ultima dorinţă a pilotului este bizară VIDEO

În tragicul accident aviatic au murit două persoane. Adrian Iovan va fi înmomântat vineri la prânz, la Cimitirul Belu Catolic. Între preoţii care vor oficia slujba se va afla şi părintele Aurelian, naşul lui Albert, fiul lui Adrian Iovan.

Lacrimile vor curge şi pe obrajii tuturor celor care au iubit-o şi care joi o conduc pe ultimul drum pe Aurelia Ion. Aura va fi înmormântata ca locotenent, cu onoruri militare, la o vârstă la care viaţa ei abia începea. Înmormântarea va avea loc în Cimitirul Ghencea 3 Militar.

Citeşte şi Imagini SFÂŞIETOARE la căpătâiul studentei. Aura Ion este JELITĂ de familie, prieteni şi colegi- FOTO