RADU STROE, ministrul de Interne, şi-a DAT DEMISIA. Gabriel Oprea, INTERIMAR

Radu Stroe, ministrul de Interne, şi-a dat demisia joi, potrivit România TV. Gabriel Oprea va ocupa, interimar, funcţia de ministrul al Adminsitraţiei şi Internelor.

23 ian. 2014, 11:13
RADU STROE, ministrul de Interne, şi-a DAT DEMISIA. Gabriel Oprea, INTERIMAR

Radu Stroe a demisionat din postul de ministru al Internelor după o discuţie cu premierul Victor Ponta, potrivit România TV. Ministrul a fost chemat la premier după ce şeful Guvernului a avut o discuţie cu liderul PNL, Crin Antonescu, la Palatul Victoria.

RADU STROE a demisionat. Cine este RADU STROE, ministrul cu „bileţel” de la Băsescu

Miercuri, Radu Stroe declara că nu crede că va fi schimbat din funcţie şi că nu intenţionează să demisioneze.

De asemenea, ministrul de Interne spunea, marţi seară, răspunzând unei întrebări, că îşi reproşează că s-a întâmplat în timpul mandatului său tragedia aviatică de la Cluj.

Îmi pare rău că s-a întâmplat în timpul mandatului meu tragedia„, a spus Stroe.

Demisia ministrului de Interne, Radu Stroe, vine în urma tragediei aviatice produse în Munţii Apuseni, în urma căreia două persoane şi-au pierdut viaţa.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, miercuri, că afirmaţiile lui Radu Stroe despre accidentul aviatic sunt „un exemplu de comunicare catastrofală”, menţionând că va propune conducerii PNL „măsuri politice radicale”, el menţionând şi că Ramona Mănescu nu a comunicat deloc în această perioadă.

VEZI ŞI Au căzut primele capete după TRAGEDIA din Apuseni. Victor Ponta a anunţat DEMITERI

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

În urma accidentului, au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

Liderii PNL: „Stroe să plece”, „Să-i fie retras sprijinul”, „Nu schimbi ministrul precum cămăşile”

La nivelul conducerii PNL o serie de vicepreşedinţi sau lideri de filiale sunt în favoarea ideii ca ministrului de Interne, Radu Stroe, să-i fie solicitată demisia din această funcţie ca urmare a modului în care a fost gestionată intervenţia în cazul accidentului aviatic din Apuseni.

„Radu Stroe e un bleg”

„Ar trebui să plece, dar nu e singurul vinovat. Cei doi nu ar fi murit dacă se intervenea la timp. Nu Chiper (secretar de stat în MAI – n.r.) trebuia să fie la cârmă, ci Stroe. Asta e o glumă că l-au demis pe Chiper”, a declarat unul dintre vicepreşedinţii PNL.

Un alt lider de filială a susţinut că implicarea ministrului de Interne ar fi trebuit să fie majoră, după cum şefii de consilii judeţene sunt obligaţi moral să fie implicaţi sută la sută în situaţiile de calamităţi, cum sunt inundaţiile sau înzăpezirile.

„Trebuie să-i fie retras sprijinul politic, nu e admisibil. Şi atunci când au fost inundaţii, şi atunci când au fost zăpezile, eu m-am implicat de fiecare dată în teren chiar şi atunci când nu aveam o funcţie la nivelul judeţului”, a mai spus unul dintre vicepreşedinţi.

Pe de altă parte, un alt lider al PNL este de părere că pe lângă remanierea lui Radu Stroe este necesară şi demisia ministrului Transporturilor, Ramona Mănescu.

„Radu Stroe e bleg, dă declaraţii de copil. Responsabilitatea pentru astfel de situaţii este legal la Ministerul Transporturilor, unde nu s-a făcut o celulă de criză pentru o astfel de situaţie. Aştept remanierea şi a lui Stroe, dar nu se poate ca ministrul Transporturilor să nu se ocupe personal după ce a aflat că e un accident”, a susţinut liderul PNL.

De asemenea, unii dintre vicepreşedinţi au susţinut că „miniştrii nu pot fi schimbaţi precum cămăşile”, iar pentru o eventuală demitere trebuie să se aştepte rezultatele anchetei asupra accidentului aviatic.

George Scutaru este deocamdată singurul nume vehiculat pe surse pentru înlocuirea lui Radu Stroe în Guvernul Ponta.