Tragedie aviatică. Un F-18 s-a prăbuşit în Spania, pilotul şi-a pierdut viaţa

Un avion F-18 ce aparţiea forţelor aviatice spaniole, s-a prăbuşit marţi dimineaţa în apropierea bazei militare de la Torrejon de Ardoz.

17 oct. 2017, 10:14
Tragedie aviatică. Un F-18 s-a prăbuşit în Spania, pilotul şi-a pierdut viaţa

Presa spaniolă scrie că pilotul avionului F-18 nu a reuşit să se catapulteze şi a murit în accident. Baza militară Torrejon de Ardoz se află în apropierea Madridului.

Accidentul s-a petrecut în timpul manevrelor de decolare, aparatul de zbor părăsind de puţină vreme aerodromul. Potrivit oficialilor Ministerului Apărării, avionul ar fi lovit un stâlp aflat la capătul pistei de decolare şi astfel nu a mai putut lua înălţime. Indiciile preliminare conduc spre ideea că avionul ar fi avut o problemă tehnică.

Citeşte şi Accident aviatic de ziua naţională a Spaniei. Un avion s-a prăbuşit lângă o bază aeriană, după demonstraţia oficială

Acesta este cel de-al doilea incident aviatic produs în Spania în mai puţin de o săptămână, după ce pe 12 septembrie un Eurofighter a căpzut când se pregătea să aterizeze la baza Los Llanos (Albacete), după ce participase la Madrid la serbările prilejuite de Ziua Naţională a Spaniei.