TRAGEDIE: Două fetiţe au dispărut în Olt după furtună

Furtuna puternică a făcut ravagii. Două fetiţe din Balş, judeţul Olt, au dispărut, miercuri, iar pompierii, jandarmii şi poliţiştii au început căutările, informează România TV. Familia fetiţelor locuieşte într-o casă aproape de râul Olteţ, astfel că se efectuează căutări atât pe râu, cât şi pe uscat.

26 iun. 2014, 06:23
TRAGEDIE: Două fetiţe au dispărut în Olt după furtună

Fetiţele au dispărut, miercuri, de acasă, iar părinţii lor au sunat disperaţi la Poliţie. Una dintre fetiţe are 2 ani şi 7 luni, iar cealaltă are 5 ani. Familia fetiţelor locuieşte într-o casă pe malul râului Olteţ.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu, a declarat pentru AGERPRES, că sunt efectuate căutări pe râul Olteţ deoarece o poartă de acces dinspre grădina gospodăriei în care locuiau fetele spre râu a fost găsită deschisă şi este posibil să fi fost lăsată deschisă de minorele ce s-ar fi putut duce la râu.

„În zonă, malul Olteţului este abrupt, apa este adâncă şi curge cu un debit crescut. Acţiunile de căutare sunt dificile, minorele sunt căutate pe râu cu o barcă şi cu accesoriile necesare, dar şi pe uscat, de mai multe echipe mixte de pompieri, poliţişti şi jandarmi”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

„Aseară (miercuri seara n.r.) în jurul orei 18.00, Poliţia Balş a fost sesizată de acest caz. Mama fetiţelor a sesizat că la ora 13.00 acestea au dispărut de la domiciliu. Ne-am deplasat la faţa locului şi s-au efectuat căutări pe râul Olteţ, însă din cauza întunericului, căutările au fost întrerupte şi s-au reluat în această dimineaţă (joi n.r.)”, a declarat, la România TV Claudia Radu, Poliţia Olt.

Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu, a spus că în zona Balş, în timp, au fost mai multe cazuri de copii şi adulţi înecaţi în Olteţ, ale căror corpuri nu au fost găsite. De asemenea, el a afirmat că un copil a fost căutat timp de câteva luni în apa şi pe malurile râului, fără rezultate.

Furtunile au făcut RAVAGII în ţară. O furtună puternică s-a abătut prin Timişoara aducând o rupere de nori şi vânt viguros. Mai mulţi copaci s-au prăbuşit, iar în unele gospodării s-au produs inundaţii. Şi în Miercurea Ciuc, mai multe străzi şi subsoluri de blocuri sau de case au fost inundate, în urma unei ploi torenţiale.

Citeşte şi DEZASTRU în urma FURTUNILOR. Mai mulţi copaci au fost puşi la pământ în CAPITALĂ din cauza VIJELIEI